Mainonta

Mainostoimisto Motleyn Kimmo Nurmisto kertoo, miten syntyi viime vuoden paras mainoselokuva

Kiinteistömaailman mainos nappasi vuoden 2020 Voitto-mainoselokuvakilpailun Grand Prix -palkinnon.
Kuva:
Kuvakaappaus YouTubesta
Mainostoimisto Motleyn Kimmo Nurmisto kertoo, miten syntyi viime vuoden paras mainoselokuva

Voitto-mainoselokuvakilpailun himoittu Grand Prix -palkinto meni tänä vuonna Kiinteistömaailmalle, joka vei pystin Elämän jännittäviin muutoksiin -mainoksella. Mainoksen takana olivat mainostomisto Motley ja tuotantoyhtiö Tonto Helsinki.

Mainosta tekemässä ollut työryhmä osoitti, että viestin voi tuoda onnistuneesti esiin yksinkertaisella tavalla. Vähän sanoja, paljon eleitä ja tunteisiin vetoamista. Se kiteyttää mainoksen hyvin. Kilpailun tuomariston mukaan mainos oli brändin rakentamista parhaasta päästä.

Katso mainos alla näkyvästä YouTube-videosta:

Mutta miten mestariteos syntyi? Motleyn Business Development Director Kimmo Nurmiston mukaan menestyksen syy löytyy siitä, että Motley on ollut suunnittelemassa Kiinteistömaailman uutta strategiaa.

– Olemme syvällä heidän liiketoiminnassaan, joten meillä oli hyvät lähtökohdat lähteä tekemään mainontaa. Olemme olleet kirkastamassa heidän brändiään, ja tämä mainosfilmi oli ensimmäinen tuotos, joka lähti viemään uutta brändiä laajemmalle yleisölle, Nurmisto kertoo MarkkinointiUutisille.

Brändin kirkastamisen taustalla on etenkin kiinteistövälitysalan kasvanut kilpailu – ei vain ostajista vaan myös välittäjistä.

– Markkinoilla on paljon uusia toimijoita, uudenlaiset pelurit ovat ottaneet roolia. Kiinteistömaailman ydinasiana on, että ketjun yrittäjät eli välittäjät voivat olla ylpeitä korkealaatuisesta brändistä ja että brändi voi auttaa heitä työssään. Brändin halutaan tietenkin myös puhuttelevan kuluttajia. Tämän ajatuksen pohjalta aloimme tehdä brändiä muistuttavaa mainontaa.

Idea mainokseen lähti siitä perusajatuksesta, että kodin ostaminen on jokaiselle iso elämänmuutos. Se on monille jopa uusi alku. Oli kyseessä sitten lapsi tai aikuinen.

– Lähdimme miettimään kiinteistönvälitysalaa ja sieltä oivaltamaan kuluttajien suuria elämänmuutoksia. Halusimme kertoa, miltä kodin vaihtaminen tuntuu eri näkökulmista katsottuna. Kodin vaihtaminen on aina jännittävä muutos, ja se voi olla uusi alku. Sellainen arjen muutos voi olla elämää rikastuttava asia.

Nurmisto painottaa, että onnistumisen taustalla on myös timanttinen tekijäkokoonpano. Ohjaajaksi valikoitui maineikas Miikka Lommi. Hänen ja Nurmiston lisäksi ydinryhmään kuuluivat Motleyn Elina Niemistö, tuotantoyhtiö Tonton Ville Salminen sekä Kiinteistömaailman Taina Mustamo ja Minna Kuusisto.

– Grand Prix’n voittaminen on ehkä paras tunnustus siitä, että onnistuimme luomaan emotionaalisen ja muistettavan mainoksen, Nurmisto sanoi videosta, joka oli yksi työ kolmen videon sarjasta.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa