Mainonta

Mainostajien kannattaa pitää 60-vuotiaat naiset mielessä, kertoo tuore tutkimus

Sanoman tutkimuksen mukaan mainostajien on syytä päivittää käsityksensä ainakin yhdestä ostajaryhmästä.
Kuva:
Unsplash/Billow926
Mainostajien kannattaa pitää 60-vuotiaat naiset mielessä, kertoo tuore tutkimus

Mainonnassa aliarvioidaan välillä 60–vuotiaita ja hieman siitä vanhempia naisia, kertoo Sanoman 60+ – Mielikuvat uusiksi -tutkimus, jonka mukaan yli kuusikymppisten naisten elämäntavat, asenteet ja kulutustavat eivät asetu yhteen perinteiseen kaavaan.

Tutkimuksen kyselyyn osallistui viisisataa 55–74-vuotiasta naista, joista 71 prosenttia sanoi elävänsä sen mukaan, miten he haluavat elää eikä sen mukaan, miten heidän odotetaan elävän.

Mainostajalle tärkein tieto on siinä, että yli 60-vuotiaita naisia ei kannata aliarvioida, sillä kyseessä ei ole yhtenäinen ryhmä esimerkiksi ostokäyttäytymiseltään. Toinen tärkeä huomio on se, että heillä on paljon varallisuutta ja että he eivät pelkää käyttää rahojaan. Tutkimuksessa sanotaan, että yli 60-vuotiaat naiset panostavat itseensä ja käyttävät varojaan mielellään laadukkaisiin sekä kotimaisiin tuotteisiin ja palveluihin.

Olennaista on myös Suomen väestörakenne: kyseisen ostajaryhmän koko on merkittävä, ja se kasvaa koko ajan.

– 50- ja 60-luvulla syntyneet muodostavat maamme suurimmat ikäluokat tällä hetkellä. Yli 60-vuotiaat ovat iso, kasvava ja aktiivinen joukko suomalaisia. He nauttivat ja myös osaavat nauttia elämästä enemmän kuin koskaan aikaisemmin, sanoo Sanoman julkaiseman yli 55-vuotiaille naisille kohdistetun ET-lehden päätoimittaja Katriina Palo-Närhinen tiedotteessa.

Tutkimuksessa mukana olleista henkilöistä 45 prosenttia suosii perinteisiä kauppoja, mutta jo 14 prosenttia sanoo verkkokauppojen olevan parempi vaihtoehto heille. Tämän ikäryhmän kohdalla kannattaa muistaa myös se, että heidän teknologiaosaamisensa on hyvällä tasolla, sillä 58 prosenttia vastaajista sanoo teknologian olevan luonnollinen apuväline arjessa. 34 prosenttia vastaajista ei usko pärjäävänsä ilman uusia elektronisia laitteita tai uusinta teknologiaa.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa