Kuvaaja:
LUT-yliopisto
Myynti

LUT-yliopistolle viiden miljoonan euron yksityislahjoitus myynnin ja markkinoinnin koulutukseen ja tutkimukseen

7.2.2024 9:53
Mikko Perttunen
Lahjoitus on jättipotti yliopistolle ja koko Lahden seudulle.

Jalo ja Anja Paananen ovat lahjoittaneet viisi miljoonaa euroa LUT-yliopiston myynnin ja markkinoinnin koulutukseen ja tutkimukseen. Jalo Paananen on tunnettu Peikko Groupin perustajana. Hän näkee myyntiosaamisen ratkaisuna taantumassa räpiköivän Suomen ongelmiin:

– Myyntiosaaminen voi parantaa vientiyritysten menestystä jopa niin paljon, että Suomen bruttokansantuote kasvaa yhdellä prosentilla. Luotamme LUT:n kykyyn kouluttaa osaajia, jotka nostavat taantuma-Suomen takaisin jaloilleen, Paananen toteaa tiedotteessa.

Lahjoitus on suuruudessaan omaa luokkaansa, sillä se on Lappeenrannan–Lahden teknillinen yliopisto LUT:n historian suurin yksityishenkilön tekemä lahjoitus.

LUT-kauppakorkeakoulu rakentaa lahjoitusvaroilla Lahden kampukselle kansallisesti merkittävän myynnin ja markkinoinnin osaamiskeskittymän. Lahden kampuksen osaamiskeskittymä tarkoittaa käytännössä uuden myynnin ja markkinoinnin maisterikoulutuksen sekä myyntiteemaisen Executive MBA -täydennyskoulutusohjelman perustamista. Molemmat koulutukset alkavat syksyllä 2025.

– Lahjoitus on oikea jättipotti LUT:lle ja koko Lahden seudulle. Se avaa myös aivan ainutlaatuiset mahdollisuudet yrityksille ja uudenlaista potentiaalia alueelliselle yritysyhteistyölle, LUT-yliopiston hallituksen puheenjohtaja Teresa Kemppi-Vasama kertoo tiedotteessa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)