Luovuus

Luovan alan talousjournalismin kova luu Jani Niipola aloittaa Fashion Finlandin johdossa

13.3.2023 12:25
Mikko Perttunen
Väistyvä toiminnanjohtaja Sami Sykkö keskittyy työelämäprofessuuriinsa.

Jani Niipola aloittaa Fashion Finlandin eli entisen Muotikaupan liiton toiminnanjohtajana toukokuun alussa. Hän korvaa tehtävässä Sami Sykön, joka keskittyy jatkossa työelämäprofessuuriinsa LUT-yliopistossa. Niipolan tuleviin tehtäviin kuuluu myös järjestön puolivuosittain ilmestyvän lehden päätoimittajuus.

Niipola on aiemmin toiminut muun muassa Kauppalehden toimittajana, Markkinointi & Mainonnan uutispäällikkönä ja viimeksi viestintätoimisto Mellakalla neuvonantajan roolissa. Lisäksi Niipola on kirjoittanut useita kirjoja, myös pukeutumiseen, muotibrändeihin ja vastuullisuuteen liittyen.

"Arvostukseni muotialan yrittäjiä kohtaan on toimittajan työn kautta valtava."
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

– Arvostukseni muotialan yrittäjiä kohtaan on toimittajan työn kautta valtava. Olen innoissani, että pääsen yhdistämään oman median, markkinoinnin ja muotialan osaamiseni ja verkostoni suomalaisen muodin ja muotikaupan kehittämiseen ja kansainvälistämiseen, Niipola linjaa tiedotteessa.

Vuonna 2019 Muotikaupan liitto vaihtoi nimensä Fashion Finlandiksi, ja seuraavana vuonna Suomen Yrittäjät palkitsi Fashion Finlandin vuoden 2020 toimialajärjestönä.