Unsplash/Markus Spiske
Ilmiöt

Kotitalouksien talletuskanta nousi yli 104 miljardiin euroon

1.3.2021 11:25
Toni Rajamäki
Suomalaisten tileillä makaa paljon rahaa.

Suomalaisten kotitalouksien talletuskanta oli tammikuun lopussa 104,2 miljardia euroa, kertoo Suomen pankki. Vuotta aiemmin talletuskanta oli 95,6 miljardia euroa.

Yön yli ‑talletuksia oli nyt 93,9 miljardia euroa ja määräaikaistalletuksia 3,6 miljardia euroa. Suomalaiset makuuttavat rahoja tileillään pienellä korolla, sillä talletusten keskikorko oli 0,05 prosenttia.

Koronapandemia ei näy tällä hetkellä sen isommin kuluttajien lainan saamisessa, sillä esimerkiksi asuntolainoja myönnettiin tammikuussa 30 miljoonaa euroa enemmän kuin vuosi sitten. Yhteensä tammikuussa myönnettiin asuntolainoihin 1,4 miljardia euroa.

Opintolainojen suhteen Suomessa tehtiin ennätys tammikuussa, sillä lainoja nostettiin yhteensä 327 miljoonan euron edestä. Se on kuusi prosenttia enemmän kuin viime vuoden tammikuussa. Opintolainojen suosiota ovat nostaneet muun muassa alhaiset korot. Tänä päivänä Suomessa on jo 462 000 opintovelallista, kertoo Kela. Esimerkiksi kolme vuotta sitten velallisia oli vielä alle 400 000.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)