Kuvat: Finalistituotteet
Brändit

Kolme suomalaista kalatuotetta alan suurimman tapahtuman yhteydessä järjestettävän tuotekilpailun finaaliin

4.4.2024 11:53
Mikko Perttunen
Kilpailussa palkitaan paras vähittäiskaupan tuote ja paras horeca-tuote sekä jaetaan neljä erikoispalkintoa.

Kolmen suomalaisen yrityksen kalatuotteet ovat päässeet finaaliin Seafood Excellence Global Awards -tuotekilpailussa. Barcelonassa järjestettävän Seafood Expo Global -tapahtuman yhteydessä järjestettävässä, uutuustuotteille tarkoitetussa kilpailussa finalistien joukkoon pääsivät Suomesta Finnforel, Hätälä ja Kalaneuvos.

Kalaneuvos sai finaalipaikan kerma-hunajamarinoiduilla kirjolohisuikaleilla. Hätälän tuotteista finaaliin pääsi loimulohi ja Finnforelin finaalituote on aidolla leppäpurulla savustettu ja vastuullisesti kiertovesikasvatettu suomalainen annoskokoinen kirjolohifilee Varkaudesta.

– Tämä kilpailu on loistava mahdollisuus saada suomalaisille tuotteille kansainvälistä huomiota ja jalansijaa globaaleilla markkinoilla. Olemme todella ylpeitä siitä, että Hätälän tuotteet ovat kilpailun finaalissa jo kolmatta kertaa peräkkäin, Hätälä Oy:n vientipäällikkö Chad Simonson kertoo tiedotteessa.

Tänä vuonna kilpailuun lähetettiin 85 tuotetta, joista finaaliin valittiin 40. Tuotteista kahdeksan on suunnattu horeca-sektorille ja 32 vähittäiskauppaan. Kilpailun finalistit edustavat 15 eri maata ympäri maailmaa.

Seafood Excellence Global Awards -kilpailussa palkitaan paras vähittäiskaupan tuote ja paras horeca-tuote, lisäksi jaetaan neljä erikoispalkintoa, muun muassa parhaasta innovaatiosta ja vähittäispakkauksista. Voittajat julkistetaan tiistaina 23. huhtikuuta.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)