Unsplash/Dole777
Brändit

Kolhuja saanut Facebook tekee uudistuksia, jotka suojelevat Instagramin teini-ikäisiä käyttäjiä

13.10.2021 9:45
Minna Lehto
Facebook julkaisi uudistuksia kohua aiheuttaneen tietovuodon vuoksi. Uudistusten tarkoitus on suojella paremmin Instagramin nuoria käyttäjiä.

Viime viikko ei kohdellut Facebookia hyvin: ensin Facebookin palvelut kaatuivat useaksi tunniksi, sitten yhtiön entinen työntekijä Frances Haugen vuoti tietoja yrityksen toiminnasta. Haugen painotti, että Facebook on toistuvasti johtanut ihmisiä harhaan lasten turvallisuutta koskevissa tutkimuksissaan. Facebookin tutkimuksissa on havaittu, että yhtiön omistama kuvapalvelu Instagram on haitallinen nuorten mielenterveydelle.

Nyt Facebook aikoo kiillottaa brändiään ja vastaa tietovuodon aiheuttamaan kohuun uudistuksilla, jotka suojelevat Instagramin teini-ikäisiä käyttäjiä. Uudistuksen myötä aikuisilla on mahdollisuus valvoa, mitä heidän lapsensa tekevät verkossa. Lisäksi Instagram voi ohjata teinejä haitallisen sisällön parista muualle ja kehottaa pitämään palvelun käytöstä taukoa.

Facebookin globaalien asioiden johtaja Nick Clegg kertoo, ettei heillä ole uudistuksessa kaupallisia kannustimia.

– Yritämme tehdä kokemuksista positiivisia. Emme voi muuttaa ihmisluontoa, me näemme pahoja asioita verkossa. Voimme tehdä kaikkemme niiden vähentämiseksi ja lieventämiseksi, Clegg sanoi ABC-kanavan haastattelussa.

Clegg kehottaa myös lainsäätäjiä puuttumaan asiaan.

– Emme sano tämän korvaavan omaa vastuutamme, mutta on olemassa asioita, joita vain sääntelyviranomaiset ja lainsäätäjät voivat tehdä. Loppujen lopuksi en usko, että kukaan haluaa yksityisen yrityksen päättävän kompromisseista sananvapauden ja sisällön moderoinnin välillä.

Facebook alkaa myös lähettää dataa julkaisemastaan sisällöstä riippumattomalle tarkastajalle 12 viikon välein.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)