Swappie
Brändit

Käytettyjä iPhoneja kunnostava suomalaisyritys Swappie sai yli 100 miljoonan euron rahoituksen – kokonaisrahoitus jo liki 150 miljoonaa

15.2.2022 13:50
Toni Rajamäki
“Kaikkihan me haluamme parasta mahdollista teknologiaa, mutta sen ei aina tarvitse maksaa maltaita”, sanoo Swappien perustaja ja toimitusjohtaja Sami Marttinen.

Kunnostettujen iPhone-puhelinten kauppaa tekevä Swappie on saanut päätökseen suurimman rahoituskierroksensa tähän mennessä. Yritys tiedottaa nostavansa peräti 124 miljoonan dollarin eli 108 miljoonan euron rahoituksen. Kierrosta johti pääomasijoittaja Verdane.

Swappie aikoo rahoituksen turvin edistää älypuhelinten kiertotaloutta suuren yleisön keskuudessa. Tällä hetkellä yritys toimii 15 eri maassa Euroopassa.

– Swappie aikoo vahvistaa sijoituksen turvin johtajuuttaan kunnostettujen iPhone-puhelinten markkinoilla Euroopassa. Meille tärkeimpänä tavoitteena on vauhdittaa kasvua nykyisillä markkina-alueilla Euroopassa ja vastata lähivuosina kasvavaan kysyntään laajentumalla edelleen, sanoo Swappien perustaja ja toimitusjohtaja Sami Marttinen (kuvassa vasemmalla) tiedotteessa.

Swappien mukaan käytettyjen ja kunnostettujen älypuhelinten kokonaismarkkinan ennustetaan kasvavan 10,23 prosentin kasvuvauhtia vuodesta 2022 vuoteen 2027.

– Ihmiset etsivät tänä päivänä uusia keinoja hiilijalanjälkensä pienentämiseen. Oikean älypuhelimen valinta on yksi tapa vaikuttaa. Kaikkihan me haluamme parasta mahdollista teknologiaa, mutta sen ei aina tarvitse maksaa maltaita, Marttinen jatkaa. 

– Uskomme, että Swappie pystyy lisäämään kuluttajien tietoisuutta ja luottamusta koko toimialaan. Tämä onnistuu standardoidulla laadunvarmistuksella ja pitämällä kestävän kehityksen lippua korkealla, jotta kunnostettu älypuhelin olisi yhtä luonteva ostos kuin vaihtoauto.

Edellisen kerran Swappie nosti rahoituspotin kesäkuussa 2020, jolloin summa oli vajaat 36 miljoonaa euroa. Yhteensä rahoitusta on kerättynä jo 149 miljoonaa euroa.

Sijoittajien kiinnostus on helppo ymmärtää: Swappie on antanut vahvoja näyttöjä jo pitkään, ja sen markkinassa on runsaasti potentiaalia.

– Kunnostettujen älypuhelinten markkinamahdollisuudet ovat valtavat. Euroopan älypuhelinmarkkina on kokonaisarvoltaan noin 100 miljardia euroa. Käytetyt tai kunnostetut puhelimet muodostavat siitä tällä hetkellä vain 10 prosenttia. Kaikista käytetyistä puhelimista myyntiin tulee nyt ainoastaan 25 prosenttia, joten alalla on valtava kasvupotentiaali. Näemme tässä Swappielle erinomaisen mahdollisuuden vahvistaa toimintaamme Euroopassa, kiteyttää Swappien operatiivinen johtaja Emma Lehikoinen (oikealla).

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)