Kari Palsila
Luovuus

Kauppakeskus Jumbo-Flamingo osallistaa lähialueen asukkaat luomaan yhteistä taideteosta

23.10.2023 8:13
Mikko Perttunen
Projektilla kiinnitetään huomiota ekologiseen ja sosiaaliseen vastuuseen.

Kauppakeskus Jumbo-Flamingo on tilannut taiteilija Riika Anundilta mosaiikkitaideteoksen, jonka materiaalina käytetään kauppakeskuksen uudistuksessa vaihdettuja vanhoja lattialaattoja.

Anundi ei luo teosta yksin, vaan toimii ohjaajana lähialueiden asukkaille, jotka osallistuvat teoksen rakentamiseen. Taiteilija järjestää Jumbo-Flamingossa syksyn ja kevään aikana viisi taidetyöpajaa, joissa teosta rakennetaan eri yhteisöjen yhteisenä projektina. Ensimmäiseen työpajaan osallistuvat Vantaan Veromäen koulun kuudennen luokan oppilaat. Seuraaviin työpajoihin kutsutaan esimerkiksi seniori- ja maahanmuuttajayhteisöjä.

Anundin mukaan kuudesluokkalaiset pääsevät heti tositoimiin, sillä ennen kuin mosaiikkia pääsee rakentamaan, pitää vanhat lattialaatat särkeä vasaralla.

– Sehän voi olla ihan terapeuttistakin hommaa, Anundi toteaa tiedotteessa.

Kauppakeskuksen vastuullisuuspäällikkö Katariina Ekmanin mukaan Anundin mosaiikkitaideteoksessa ja sen luomisprosessissa yhdistyy luontevasti ekologinen ja sosiaalinen vastuu: teos hyödyntää kauppakeskuksen uudistuksessa käytöstä poistunutta materiaalia ja osallistaa lähialueiden ihmisiä yhteiseen toimintaan.

Anundin ja vantaalaisyhteisöjen luoma taideteos paljastetaan Jumbo-Flamingon keväällä järjestettävässä vastuullisuusviikonlopussa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)