Kaupan liitto
Toimistot

Kari Luoto Kaupan liiton toimitusjohtajaksi

22.2.2024 9:49
Mitra Vasara
Luoto siirtyy tehtäväänsä Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtajan paikalta.

Kaupan liiton hallitus on nimittänyt liiton toimitusjohtajaksi Kari Luodon 02.04.2024 alkaen. Luoto on työskennellyt Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtajana vuodesta 2012 lähtien. Päivittäistavarakauppa ry on Kaupan liiton jäsenliitto, ja liittojen yhteistyö on ollut pitkään tiivistä ja monipuolista. 

Aiemmin Luoto on toiminut muun muassa Suomen Lähikauppa Oy:n markkinointi- ja asiakkuusjohtajana sekä Tradeka Oy:n markkinointijohtajana. Luoto on koulutukseltaan eMBA.

– Kauppa on elinkeinoelämän suurin toimiala bruttokansantuotteella mitattuna. Kari Luodolla on vahva ja monipuolinen osaaminen ja kokemus sekä kaupan liiketoiminnan että alan edunvalvonnan johtotehtävistä. Hänellä on vahvat näytöt johtamisesta ja tulosten aikaansaamisesta, Kesko Oyj:n pääjohtaja ja Kaupan liiton hallituksen puheenjohtaja Jorma Rauhala toteaa tiedotteessa.  

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Luoto kommentoi tehtäväänsä tiedotteessa seuraavasti:

– Suomessa toimiva kauppa on haastavassa tilanteessa osana kovaa kansainvälistä kilpailua ja epävarmaa taloudellista toimintaympäristöä, joka heijastuu kuluttajien ja yritysten toimintaan. Kaupan alalla on keskeinen rooli suomalaisessa yhteiskunnassa ja kaupan näkemyksiä tulee kuulla ja huomioida laajasti, Luoto sanoo.

Kaupan liiton nykyinen toimitusjohtaja Mari Kiviniemi jatkaa liitossa 01.04.2024 saakka.