Kuvaaja:
László Glatz / Unsplash
Ilmiöt

Junamatkustamista suosivat yritykset saavat nimikkoreittejä Suomen junaverkostosta

31.3.2023 14:13
Satu Hurme
VR:n tavoitteena on kannustaa yrityksiä päästöttömään työmatkustamiseen.

VR Group tiedotti perjantaina ensimmäisistä yritysten mukaan nimetyistä junareiteistä. VR nimeää junareittejä sellaisten yritysten mukaan, jotka ovat sitoutuneita suosimaan liike- ja työmatkustamisessa junaa. 

– Meillä on koko Suomen kattava junareittien verkosto, mikä mahdollistaa maanlaajuisen päästöttömän liikkumisen. Teiden nimeäminen on ikiaikainen tapa jakaa tunnustusta ansioituneille henkilöille ja ryhmille. Junareittien nimeäminen kestävää kehitystä edistävien yritysten mukaan on perinteelle luonteva jatkumo, sanoo VR:n kaukoliikennejohtaja Piia Tyynilä tiedotteessa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Ensimmäiset nimetyt reitit saivat tekstiilipalveluita tuottava Lindström ja kiinteistö- ja rakennuskonserni WasaGroup. Pasilan ja Tikkurilan välinen junareitti on nimetty Lindströmin mukaan ja WasaGrupin nimikkoreitti kulkee Vaasan ja Seinäjoen välillä.

Yrityksen nimeä kantavan reitin saavat myös sosiaali- ja terveysalan palveluita tuottava Mehiläinen, teleoperaattori DNA, digipalveluiden tuottaja Vincit, lemmikkieläintarvikeketju Musti ja Mirri sekä second hand- ja kahvilakonsepti Relove.

VR kannustaa yrityksiä tekemään kestäviä linjauksia ja panostamaan päästöttämään työmatkustamiseen. Vastuullisesti matkustavat yritykset voivat ilmoittaa itsensä mukaan saadakseen oman nimikkoreitin junaverkostosta.