Ilmiöt

Joel Mero oli huippulupaava jalkapalloilija, joka oli jo matkalla Saksan Bundesliigaan – nyt 26-vuotias mies tekee uraa myynnin ja markkinoinnin parissa arvostetussa suomalaisyrityksessä

Meron jalkapalloura päättyi viime talvena pelaajan omasta tahdosta.
Kuva:
Joel Mero
Joel Mero oli huippulupaava jalkapalloilija, joka oli jo matkalla Saksan Bundesliigaan – nyt 26-vuotias mies tekee uraa myynnin ja markkinoinnin parissa arvostetussa suomalaisyrityksessä

Joel Mero oli lupaava jalkapalloilija, joka nousi Suomen liigakentille jo 17 vuoden iässä, kun FC Lahti nosti hiomattoman timanttinsa pelaavaan kokoonpanoon. Jos Mero oli poikkeuksellisen lahjakas pelaaja, niin oli hänen ammattilaisuransakin poikkeuksellinen, sillä hän löi nappulakenkänsä naulaan vain 26 vuoden iässä.

Normaalisti pelaajan ura loppuu tämä ikäisenä vain loukkaantumisen tai tason heikentymisen myötä, mutta Meron kohdalla tilanne oli toinen: keskuspuolustaja oli terveenä, ja hänellä oli sopimusneuvotteluita jopa pääsarjatason eurooppalaisseuroihin. Suomenkin liigasta olisi löytynyt pelipaikka.

Helmikuussa Mero kuitenkin päätti, että jalkapallo saa jäädä. Syy löytyi työtarjouksesta, jonka hän sai arvostetusta Supermetricsistä. Suomalaisyritys myy innovatiivista datankeruutyökalua, jolla Supermetrics takoo yli 10 miljoonan euron liikevaihtoa.

– Kun sai sellaisen työtarjouksen, siitä oli hankala kieltäytyä, Mero kertoo MarkkinointiUutisille.

– Minulla oli työtarjouksen aikaan pöydällä sopimustarjouksia ulkomaisista jalkapalloseuroista, joten olen tyytyväinen siihen, että sain lopettaa futishommat tällä tavalla, hän jatkaa.

Mero haki Supermetricsille SaaS-alalla työskentelevän tyttöystävänsä vinkistä. Vielä hakuvaiheessa mies ei uskonut mahdollisuuksinsa, ja katse oli edelleen tiivisti jalkapallonurmilla.

– Kokemukseni “oikeista töistä” oli nolla, joten en uskonut mahdollisuuksiini. Mietin, etten koskaan voisi saada kyseistä paikkaa. Pääsin kuitenkin rekrytointivaiheessa jatkoon kierros kierrokselta, ja lopulta sain tarjouksen neliosaisen rekrytointiurakan jälkeen.

Kokemukseni “oikeista töistä” oli nolla, joten en uskonut mahdollisuuksiini. Mietin, etten koskaan voisi saada kyseistä paikkaa.

Mero työskentelee Supermetricsillä myynnin parissa. Hänen tehtäviinsä kuuluu funnelin alkuvaiheen toiminnot.

– Prospektoin asiakkaita ja teen ensimmäisen kontaktin. Tuon brändiämme esiin asiakkaiden silmissä, Mero kiteyttää.

Työpaikan saamista helpotti Meron pelikokemus Saksasta, missä hän vietti neljä vuotta. Sujuvaa saksaa ja englantia puhuva ex-huippulupaus kontaktoikin potentiaalisia ulkomaalaisia asiakkaita.

Tavoitteena Bundesliiga ja Huuhkajat

Joel Mero oli vain 18-vuotias, kun saksalainen jättiseura Borussia Mönchengladbach osti hänet yli 250 000 euron hintalapulla FC Lahdesta. Suomen poikamaajoukkueiden kantava voima pääsi tuolloin askeleen lähemmäs unelmaansa, pelaamista maailman kärkisarjoissa.

Borussia pelasi tuolloinkin Saksan Bundesliigassa, joka on yksi maailman neljästä huippusarjasta. Tie seuran ykkösryhmään oli kuitenkin tukossa, ja lopulta nuorukaisen unelma murskaantui vakavan loukkaantumisen takia.

– Kun lähdin Saksaan, olin melko naiivi. Unelmoin, että pääsisin saman tien pelaamaan Bundesliigassa ja kohta myös Suomen miesten A-maajoukkueessa, Huuhkajissa, Mero muistelee.

– En ajatellut silloin, että minulle voisi sattua isoja loukkaantumisia, mutta kun sellainen tuli, se pysäytti.

Joel Mero pelasi urallaan muun muassa SJK:n paidassa.

Loukkaantuminen kiusasi Meroa lopulta pari vuotta, joka on ratkaisevan pitkä aika huippu-urheilussa. Vuonna 2017 Mero palasi Suomeen ja siirtyi Seinäjoelle SJK:n paitaan. Hänen uransa viimeiseksi seuraksi jäi Helsingin IFK, jossa toppari vietti kauden 2020.

Vaikka futismiljonäärin elämä jäi vain haaveeksi, Mero on enemmän kuin tyytyväinen, sillä nyt hän saa tehdä toisenlaista unelmatyötään. Valmistautuminen “oikeisiin töihin” alkoi jo vakavan loukkaantumisen aikana, kun uran jatkumisesta ei ollut sataprosenttista varmuutta.

– Ajatusmaailmani muuttui tuolloin, kun aloin rakentaa omaa jalkapallon ulkopuolista identiteettiäni. Ymmärsin, että persoonani ei perustu siihen, että olen jalkapalloammattilainen.

Sen ansiosta Mero pystyi tekemään viime talvena ison ratkaisun ja jättämään ammattiviheriöt hyvillä mielin. Hyppy Supermetricsille ei ollut kuitenkaan totaalinen shokki, sillä myös hänen nykyisessä työssään näkyy huippu-urheilusta tuttuja elementtejä.

– Nautin muun muassa siitä, että viikonloput ovat vapaita ja että tiedän aikatauluni jo viikkoa aikaisemmin. Myös koko päivän istuminen kotona etätoimistossa on vaatinut totuttelua. On kuitenkin selvää, että tavoitteellisuus on läsnä myös tässä työssä. Halusin saavuttaa tavoitteeni jalkapallossa mahdollisimman nopeasti, ja niin haluan tehdä myös nykyisessä työssäni. Aluksi tein hommia pahimmillaan 12 tuntia päivässä, jotta tavoitteet täyttyisivät hetimmiten. Enimmillään istuin kuusi tuntia putkeen toimistotuolilla ja yritin tehdä myyntiä. Nyt olen jo oppinut hieman terveellisempään työrytmiin, Mero naurahtaa.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa