Ilmiöt

Jalkapallon Kansallinen Liiga ja Nike lahjoittavat pelaajille urheiluhijabit

Kansallinen Liiga haluaa edistää yhdenvertaisuutta ja erilaisten taustojen huomioimista.
Kuva:
Unsplash/Daniel Norin
Jalkapallon Kansallinen Liiga ja Nike lahjoittavat pelaajille urheiluhijabit

Suomen Palloliiton alaisuuteen kuuluva jalkapallon Kansallinen Liiga – eli naisten SM-sarja – lahjoittaa yhdessä urheilubrändi Niken kanssa urheiluhijabit hijabia käyttäville jalkapalloilijoille Suomessa. Kansallinen Liiga kertoi hankkeesta verkkosivuillaan viime viikolla.

Kansallinen Liiga ja Nike haluvat edistää yhdenvertaisuutta ja erilaisten taustojen huomioimista. Tiedotteessa huomautetaan, että joukkueurheilijat saavat seuroiltaan pelipaidat ja ynnä muut varusteet, mutta hijabia on harvoin saatavilla.

– Teemme jatkuvaa työtä sen eteen, että urheilu kuuluu kaikille riippumatta pelaajan lähtökohdista. Suomi on yhä monimuotoisempi, ja haluamme paremmin huomioida erilaiset tarpeet tyttöjen tullessa osaksi jalkapalloperhettä – peli on auki kaikille. Toivomme esimerkillämme rohkaisevamme muita lajiliittoja mukaan yhdenvertaisen liikunnan ja urheilun edistämiseen, Suomen Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja kertoo sarjan verkkosivuilla.

Hanke on osa Kansallisen Liigan 50-vuotisjuhlavuotta, jonka aikana sarja ja Palloliitto ovat taistelleet rasismin kitkemisen eteen.

Hankkeen suunnittelussa oli apuna monimuotoisuuden ja inklusiivisuuden asiantuntija Sara Salmani.

– Viimeisen kuukauden aikana hijabien käyttö ja niiden kieltäminen ovat nousseet otsikoihin maailmalla osoittaen, että islamofobialla on nykymaailmassa edelleen vahvasti kasvava jalansija. On hienoa, että Suomi toimii suunnannäyttäjänä osoittaen, että monimuotoisuus kuuluu paitsi urheiluun myös jokapäiväiseen elämään. Urheiluhijabien lahjoittaminen on osoitus siitä, että Kansallinen Liiga todella seisoo arvomaailmansa takana ja jatkaa aktiivista rasismin vastaista työtään, Salmani kertoo.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa