Digitaalisuus

Haluatko tehdä TikTok-videoiden tekemisestä ammatin? Näin monta kertaa videoitasi pitäisi katsoa, jotta voit yltää suomalaisten keskiansioihin

Suomessa tarvitaan Euroopan 11. korkeimmat katsojaluvut, jotta voi yltää keskiansiotuloihin.
Kuva:
Unsplash/Franck
Haluatko tehdä TikTok-videoiden tekemisestä ammatin? Näin monta kertaa videoitasi pitäisi katsoa, jotta voit yltää suomalaisten keskiansioihin

Moni haaveilee tänä päivänä somevaikuttajan ammatista. Esimerkiksi monet Instagramin suomalaisvaikuttajat tienaavat julkaisuillaan kymmeniä tuhansia euroja vuodessa.

Monet vaikuttajat ovat siirtyneet myös maailman kasvavimpaan somepalveluun, TikTokiin, ja tienaavat siellä videoillaan mukavia summia.

TikTok ei ole vielä yleisesti tärkein tulonlähde suomalaisilla vaikuttajille, mutta kehitystä tapahtuu vauhdilla, ja yhä useammat pystyvät laittamaan rahoiksi TikTok-videoillaan.

Mutta paljonko videot tarvitsevat katselukertoja, jotta ammattilaisuudesta voi haaveilla? Sen on selvittänyt brittiläinen CashFloat-sivusto, joka tutki Lickd.comin tilastojen pohjalta, kuinka monta kertaa “tiktokkaajan” videoita pitää keskimäärin katsoa, jotta videoilla voi yltää keskiansiotuloihin omassa maassaan.

Analyysin mukaan Suomessa yltää keskiansioihin eli reiluun 30 000 euroon, jos videoita on katseltu vajaat 97 miljoonaa kertaa. Vaikuttajia on tietenkin erilaisia, ja 30 000 euroon voi yltää pienemmilläkin katselukerroilla, mutta CashFloatin analyysi antaa sisällöntuottajille hyvää osviittaa.

Suomessa tarvitaan 11. eniten katseluita päästäkseen keskiansioihin. Euroopassa eniten katseluita tarvitaan Liechtensteinissa, jossa lukema on reilut 188 miljoonaa. Jäätävä lukema selittyy tietenkin korkealla keskiansiotulolla, joka on maassa vajaat 59 000 euroa.

Liechtensteinin jälkeen seuraavaksi eniten katseluita tarvitaan Sveitsissä (174 miljoonaa), Luxemburgissa (138 miljoonaa), Tanskassa (137 miljoonaa) ja Norjassa (128 miljoonaa).

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa