Kuvaaja:
Unsplash
Digitaalisuus

Googlen hakukonetulosten näkymään muutos, jolla voi olla brändeille positiivisia vaikutuksia

7.12.2022 11:50
Toni Rajamäki
Sivustot eivät voi enää jatkossa hukkua hakutulosten lisäsivuille.

Google on tuomassa hakukoneensa pöytäkonenäkymään muutoksen, joka on jo tuttu mobiiliversiosta. Tulevaisuudessa hakutulokset eivät näy enää useilla eri sivuilla, vaan kaikki tulokset näkyvät yhdellä sivulla samassa syötteessä.

Asiasta uutisoi muun muassa searchengineland.com.

Tulosten uusi listaustapa tulee ensimmäisenä käyttöön Yhdyvalloissa ja laajenee pikkuhiljaa muihin maihin.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Muutoksella toivotaan olevan positiivisia vaikutuksia sivustoille, jotka vielä taistelevat pääsystä tulosten ensimmäiselle sivulle. Uuden mallin myötä käyttäjien odotetaan etsivän aiempaa enemmän tuloksia, kun sivunvaihdon sijaan käyttäjä voi rullata yhtä sivua alaspäin samalla tapaa kuin ihmiset rullaavat esimerkiksi Facebookin tai Instagramin syötteitä.

Uudessa mallissa käyttäjän pitää kuitenkin klikata “Lisää tuloksia” -painiketta nähdäkseen lisää vaihtoehtoja. Syötteessä ei ole loputtomasti tuloksia, vaan Googlen mukaan tuloksia on noin kuuden sivun verran.

Muutos voi luonnollisesti tarkoittaa brändeille verkkosivun kävijämäärän kasvua, ja muutoksen pitäisi myös auttaa Google Adsin käyttäjiä. Googlen mukaan mainosten impressioiden pitäisi kasvaa, kun mainoksia näkyy syötteessä useammassa kohtaa. Sama mainos voi näkyä syötteessä monta kertaa.