Fortum
Brändit

Fortum parhaana suomalaisyrityksenä sukupuolten välistä tasa-arvoa mittaa­vassa tutki­muk­sessa

21.1.2022 9:10
Toni Rajamäki
Koko Euroopan listauksessa Fortum ylsi sijalle 22. Muita suomalaisia ei mahtunut 30 parhaan joukkoon.

Energiakonserni Fortum oli tänä vuonna EWoB Gender Diversity Index 2021 -tutkimuksessa paras suomalaisyritys. Tutkimuksessa selvitettiin, miten sukupuolten välinen tasa-arvo toteutuu eurooppalaisten yritysten hallituksissa ja johdossa. Tutkimuskohteina oli yhteensä 668 eurooppalaista pörssiyhtiötä.

Fortum sijoittui isojen – yli tuhat henkilöä työllistävien – yritysten listalla sijalle 22. Muita suomalaisyrityksiä ei mahtunut mukaan 30 parhaan yrityksen joukkoon.

– Erilaisista taustoista ponnistavien osaajien arvostaminen, suorituksiin perustuva palkitseminen ja yhtäläisten etenemismahdollisuuksien tarjoaminen ovat meille Fortumissa keskeisiä periaatteita. Uskon, että olemme kilpailukykyisempi yhtiö ja pystymme paremmin vastaamaan asiakkaittemme ja yhteiskunnan odotuksiin, kun myös johtomme on monimuotoinen. Perinteisesti miesvaltaisella energia-alalla tämä ei ole itsestäänselvyys, ja tavoitteemme onkin rakentaa yrityskulttuuri, jossa erilaisista taustoistava tulevat työntekijämme viihtyvät, kehittyvät ja antavat aina parastaan, sanoo Fortumin toimitusjohtaja Markus Rauramo tiedotteessa.

Fortumin johtajista 44 prosenttia on naisia. Hallituksen jäsenistä naisia on 57 prosenttia ja johtoryhmästä 33 prosenttia.

Fortum teki vuodessa kaikista suomalaisyrityksistä isoimman parannuksen. Yhtiön indeksiluku on tutkimuksessa 0,90, jolla ei jäädä kauas Euroopan terävimmästä kärjestä.

– Olen todella ylpeä Fortumin sijoituksesta Euroopan ja Suomen tason listauksissa. Haluamme jatkaa konsernin laajuista työtämme luodaksemme yrityskulttuurin, jossa henkilöstön erilaisia taustoja arvostetaan, jokaista kohdellaan tasa-arvoisesti, ja jossa kaikille tarjotaan yhdenvertaisia mahdollisuuksia rekrytoinnissa, palkkauksessa sekä urakehityksessä. Panostamalla moninaiseen työyhteisöön varmistamme, että myös näkemyksemme, ideamme ja innovaatiomme ovat monipuolisia. Näin pystymme myös vastaamaan parhaiten alan muutokseen, kommentoi Fortumin henkilöstöjohtaja Eveliina Dahl.  

Lue myös:

Suomessa on nyt ennätyspaljon naisjohtajia

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)