Canva Pty Ltd
Media

Finnpanel: Lähes puolet Suomen kansasta katsoi Linnan juhlia

26.1.2024 9:27
Mitra Vasara
Linnan juhlat keräsivät yli 47 prosenttia koko maan väestöstä television ääreen.

Vuonna 2023 suosituin televisio-ohjelma oli Linnan juhlat, joka lähetettiin 6. joulukuuta. Ohjelman ensimmäisen osan keskimääräinen katsojamäärä YLE1-kanavalla oli 2 519 000. 

Linnan juhlien välissä lähetetty Yle Uutiset 20.30 nousi vuoden toiseksi katsotuimmaksi. Se sai keskimäärin 2 430 000 katsojaa. Suomalaiset halusivat myös seurata Käärijän menestystä, ja kolmanneksi katsotuin oli toukokuussa lähetetty Euroviisufinaali 1 740 000 katsojalla.

Finnpanelin mittaukset paljastavat, että televisioruudun äärellä vietettiin päivittäin keskimäärin 3,5 tuntia. Ylen kanavat keräsivät yhteensä 43,1 prosenttia katselusta. Kaupallisten kanavien katseluosuus kasvoi edellisvuoteen verrattuna. Toiseksi suosituin oli MTV-yhtiö 28 prosentilla. Yhtiön osuus kasvoi peräti 13 prosenttia edellisvuoteen nähden. Kolmanneksi suosituin oli Nelonen Media 11,8 prosentin osuudella. 

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Alle 45-vuotiaiden keskuudessa kansainväliset suoratoistopalvelut ovat yhä suositumpia. Kotimaisten suoratoistopalveluiden katseluaika on kasvanut 15 prosenttia. Suosituin suoratoistopalvelu on Yle Areena, seuraavaksi suosituin Youtube. Näitä palveluita käyttää kuukausittain yli 60 prosenttia talouksista. Seuraavaksi suosituimpia ovat MTV Katsomo/Katsomo+, jota käyttää 38 prosenttia talouksista, Netflix 33 prosentin käyttäjämäärällä sekä Ruutu/Ruutu+ 28 prosentilla. 

Katsojilla tai katsojamäärällä tarkoitetaan tv-ohjelman keskikatsojamäärää, eli katsojien määrän keskiarvoa koko ohjelman keston ajalta.