Brändit

Fazerilta Suomen ensimmäinen täysin kierrätysmuovista valmistettu ruokapakkaus – "Olemme edelläkävijä ja näytämme suuntaa koko elintarvikealalla"

Muutoksen ansiosta uuden muovin käyttö vähenee 24 000 kilolla joka vuosi.
Kuva:
Fazer
Fazerilta Suomen ensimmäinen täysin kierrätysmuovista valmistettu ruokapakkaus – "Olemme edelläkävijä ja näytämme suuntaa koko elintarvikealalla"

Fazer lopettaa uuden muovin käytön kakkurullapakkauksissaan ja ottaa Suomessa ensimmäisenä käyttöön sataprosenttisesti kierrätysmuovista valmistetun ruokapakkauksen. Suomessa on tähän mennessä valmistettu täysin kierrätysmuovista vain pulloja juomateollisuuden käyttöön sekä osia elintarvikepakkauksiin.

Fazerin kakkurullat Auringonpaiste, Marianne, Mansikkapaikka, Ihana hetki, Illan hehku ja Taikayö pakataan jatkossa kierrätyspulloista valmistettuihin muovipakkauksiin. Muutoksen ansiosta yhtiö käyttää 24 000 kiloa vähemmän uutta muovia joka vuosi.

– Annamme vuosittain 1,2 miljoonalle juomapullolle uuden elämän kierrättämällä niitä kakkurasioissamme. On ensimmäinen kerta, kun käytämme pakkauksessa vain kierrätyspulloista saatavaa muovia. Kierrätysmuovi on vähän uutta muovia kalliimpaa, mutta haluamme mennä tässäkin ekologisempaan suuntaan. Tämä pakkausuudistus on merkittävä askel meille – olemme edelläkävijä ja näytämme suuntaa koko elintarvikealalla niin Suomessa kuin kansainvälisestikin, kertoo Fazer-konsernin pakkauskehitysjohtaja Piia Soininen-Tengvall yrityksen tiedotteessa.

Uudet kakkurullapakkaukset on valmistettu palautuspulloista saatavasta rPET-muovista, eli kierrätetystä polyeteenitereftalaatista. Sitä syntyy erilaisten erotus-, rouhinta-, pesu- ja laadunvarmistusprosessien jälkeen. Kyseinen prosessi vie vähemmän energiaa kuin kokonaan uuden muovin valmistaminen. Yhteen kakkurasiaan käytetään noin kaksi puolen litran kierrätyspulloa – eikä muuta materiaalia tarvita.

Fazerilla käynnistettiin vuonna 2018 vastuullisen pakkaamisen ohjelma, jonka myötä yritys on vähentänyt kolmessa vuodessa muovinkäyttöä 131 000 kiloa. Lisäksi 99 prosenttia pakkauksista voidaan kehitystyön ansiosta lajitella kierrätettäväksi.

– Toivon, että tulevaisuudessa voimme valmistaa leipäpusseja kierrätetystä muovista. Hyvää esimerkkiä voidaan hakea pulloille kehitetystä palautusjärjestelmästä, joka takaa kierrätysmateriaalin turvallisen käytön. Maailmalla on pilottiasteella tutkimuksia niin kutsutusta kemiallisesta kierrätyksestä, mikä toteutuessaan mahdollistaisi lain sallimaa kierrätysmuovia myös leipäpusseille, Soininen-Tengvall jatkaa.

Vuoden alussa Fazer julkisti leipäpussin, joka on osittain valmistettu kauratuotannon sivutuotteena syntyvästä kaurankuoresta.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa