
Fazerilla Lahdessa leivottiin täysjyväpäivän kunniaksi maailman suurin Ruispuikula. Jättileipä painaa seitsemän kiloa ja on 80 kertaa suurempi kuin normaali Puikula. Pituutta leivällä on 87 ja leveyttä 51 senttiä.
Maailman suurin Puikula tarjoillaan Lahdessa Fazerin henkilöstölle yhteisessä pöydässä.
Tällä hetkellä Fazerin leipävalikoimasta Suomessa jo 57 prosenttia koostuu täysjyväleivistä.
– Haluamme kasvattaa kotimaista leiväntuotantoa, ja otimme Lahden leipomossa huhtikuussa käyttöön uuden ruisleipälinjaston, jonka investoinnin kokonaisarvo on noin 11 miljoonaa euroa. Linjastolla valmistetaan täysjyväleipää, mikä tukee tavoitettamme lisätä täysjyväleipien osuutta valikoimassamme, Fazer Leipomoiden toimitusjohtaja Marko Bergholm kertoo tiedotteessa.
Leipätiedotuksen mukaan suomalaiset syövät ruista eniten maailmassa, eli noin 15 kiloa henkilöä kohden vuosittain. Ruisleipää syödään noin 14 kiloa henkeä kohden.
Fazerin Lahden leipomo on maailman suurin ruisleipomo, joka työllistää noin 400 henkilöä. Lahdessa valmistetaan muun muassa rukiiset Fazer Puikulat sekä Oululainen Jälkiuuni ja Oululainen Reissumies -ruisleivät.
Onneksi olkoon vuoden 2025 Kasvukeissit Hetki, Volvo, Bats, Laattapiste-Pukkila ja Locobase! Tutustu uusiin Kasvukeisseihin ja poimi itsellesi vinkit ja opit vaikuttavaan markkinointiin.
Katso Kasvukeissit tästä