Toimistot

Eurobestistä jymyuutinen Suomeen: TBWA\Helsinki nappasi Grand Prix -palkinnon!

TBWA\Helsingin suunnittelema Ilmastofontti sai pääpalkinnon arvostetussa kansainvälisessä kilpailussa. Yksikään suomalaistyö ei ollut onnistunut siinä aiemmin.
Kuva:
Eurobestistä jymyuutinen Suomeen: TBWA\Helsinki nappasi Grand Prix -palkinnon!

Mainonnan ja markkinointiviestinnän töitä palkitsevassa Eurobestissä kuultiin keskiviikkona suomalaisittain harvinainen uutinen, sillä TBWA\Helsingin Helsingin Sanomille tekemälle työlle ojennettiin Grand Prix -palkinto sarjassa Design. Yksikään suomalaistyö ei ole aiemmin onnistunut vastaavassa.

Kyseessä on Ilmastofontti-työ, joka voitti jo aiemmin tällä viikolla kultaa sarjoissa Design ja Industry Craft.

Kampanjassa luotiin fontti, joka auttaa ihmisiä ymmärtämään ilmastonmuutoksen vaikutukset. Fontti visualisoi, kuinka pohjoinen jääpeite pienentyy maapallon lämmetessä. Tavoitteena oli konkretisoida ilmastonmuutoksen vaikutuksia ja sen hidastamiseen tähtäävien toimenpiteiden kiireellisyyttä. Fontin ovat suunnitelleet Eino Korkala ja Daniel Coull.

– Helsingin Sanomien tehtävänä on tehdä tärkeästä asiasta ymmärrettävää ja mielenkiintoista. Tätä ohjenuoraa olemme toteuttaneet heidän kanssaan myös markkinoinnissa. Aiemmin olemme tehneet muun muassa sanan- ja lehdistönvapauden puolesta taistelleen The Land Of Free Press -kampanjan, sanoo TBWA\Helsingin vastaava luova johtaja Jyrki Poutanen.

– Kun taustalla on tuollainen tekemisen tapa ja tyyli, luottamus sekä yhteisen arvopohjan jakaminen, on luonnollista, että Ilmastofontin tyylisiä ideoita syntyy. Tämän idean ensi askeleet otettiin koko talomme kollektiivisessa luovassa sessiossa. Kun asiakas on valmis avoimesti jakamaan arvonsa kanssamme, saa hän käyttöönsä koko toimistomme sekä myös koko TBWA-ketjun luovan ajattelun.

Ilmastofontti on palkittu useissa kotimaisissa ja ulkomaisissa mainosalan kilpailuissa, mutta nyt saatu Grand Prix on tämän hetkisistä alan tunnustuksista merkittävin.

Lue myös: TBWA\Helsingin ja Helsingin Sanomien Ilmastofontti sai kaksi kultapystiä Eurobestissä

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa