Kallion seurakunnan pastori Visa Viljamaa kävi siunauskeikalla panimossa. Kuva: Fat Lizard Brewing Co.
Mainonta

Espoolaispanimo pani pääsiäiseksi oluen pyhällä vedellä – Kallion seurakunnan pastori siunasi suositun oluen

22.3.2024 10:13
Mikko Perttunen
Suositun oluen markkinoinnissa on vuosien varrella kokeiltu monenlaista.

Kallion seurakunnan pastori Visa Viljamaa kävi siunaamassa espoolaispanimo Fat Lizard Brewingin pääsiäisoluen, tehdashallin ja henkilökunnan.

Vuonna 2016 ensimmäisen kerran valmistettu, kärsimyshedelmällä maustettu Jesus Lizard Passion IPA on yksi Fat Lizardin kysytyimpiä oluita ympäri vuoden. Silti sitä valmistetaan joka vuosi vain pääsiäisen aikaan.

– Jesus Lizardin mainonnassa on voinut kokeilla kaikenlaista. On talutettu olutkegejä kantavaa aasia ja hakattu teesejä Espoon tuomiokirkon oveen, panimon luova johtaja Topi Kairenius muistelee tiedotteessa.

Vaikka Fat Lizard ei yrityksenä osallistu uskonnolliseen tai poliittiseen keskusteluun, Kaireniuksen mukaan Jesus Lizardiin yhdistyy positiivisen viihteellinen lähestyminen pääsiäiseen. Hyväntuulinen mainonta on huomattu myönteisesti myös hengellisissä piireissä.

– Ajatus pyhästä vedestä ja oluen siunaamisesta on ollut idealistalla jo pari vuotta, ja nyt tuntui oivalta hetkeltä lähestyä ystävääni Visa Viljamaata, joka toimii Kallion seurakunnan pastorina. Visa on hyvän ruoan ja juoman ystävä, ja hän pitää luovista tavoista tuoda kristillistä sanomaansa julki, Kairenius kertoo.

Fat Lizardin pääsiäisoluen markkinoinnissa on irroteltu. Kuva: Fat Lizard Brewing Co.

Fat Lizardin pääsiäisolut on Viljamaalle tuttu suosikkiolut, ja kuulunut hänen pääsiäisperinteisiinsä jo joitakin vuosia. Esihenkilöiden konsultoinnin jälkeen löytyi oluen ja teollisuuslaitosten siunaamiseen sopiva kaava, jonka Viljamaa muotoili omaan tyyliinsä sopivaksi.

"Suo tämän pääsiäisoluen tulla hyödylliseksi juomaksi, sammutukseksi janoon ja iloa tuovaksi lähteeksi ihmisille."
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

– Elämän kiertokulkua on rytmittänyt läpi vuosituhansia arki, valmistautuminen ja juhla. Tämä olut on monen ihmisen osaamisen ja työn hedelmä, ja se tulee koitumaan monen iloksi ja herkuksi, pääsiäistä juhlistamaan. Suo tämän pääsiäisoluen tulla hyödylliseksi juomaksi, sammutukseksi janoon ja iloa tuovaksi lähteeksi ihmisille. Ja pyhän nimesi kautta suo, kuka hyvänsä tätä olutta juo, saa hyvän terveyden ruumiissaan, mielessään ja sielussaan Viljamaa maalaili olutpannujen äärellä.

Pastori Viljamaa siunasi Jesus Lizard -oluen lisäksi myös Fat Lizardin tehdastilat sekä henkilökunnan.

Fat Lizard Brewing Co. on vuonna 2015 toimintansa aloittanut Espoon ensimmäinen kaupallinen panimo, joka on erikoistunut amerikkalaistyylisiin käsityöoluihin. Juomabrändin alle kuuluu myös 2018 perustettu ravintolaketju Fat Lizard, jolla on toimipaikat Espoon Otaniemessä, Helsingin keskustassa, Herttoniemessä ja Töölönlahdella.

Ravintolat ovat kuitenkin olleet taloudellisissa ongelmissa. Helsingin Sanomat uutisoi helmikuussa, että Herttoniemen ravintolan vuokranantajat jättivät konkurssihakemuksen helmikuun alussa maksamattomien vuokrien takia. Ravintola on hakenut yrityssaneeraukseen. Ravintolaketjua pyörittää Food and More Oy, joka on Fat Lizard -pienpanimon yhteistyökumppani, eikä niillä ole keskinäistä omistussuhdetta.

Juttua muokattu klo 11.55: Täsmennetty ravintolaketjua pyörittävä erillinen yhtiö Food and More Oy jutun loppuun.