Unsplash
Brändit

EA:n suosikkibrändi Fifan nimi muuttuu

11.5.2022 13:50
Toni Rajamäki
Electronic Arts Inc ja Fifa eivät päässeet yhteisymmärrykseen uudesta sopimuksesta.

Yksi kaikkien aikojen ikonisimmista pelibrändeistä, jalkapallopeli Fifa vaihtaa nimeään, tiedottaa pelin taustalla oleva Electronic Arts Inc. EA:n urheilupeleistä vastaa EA Sports, joka on julkaissut Fifa-peliä vuodesta 1993 alkaen.

Uudeksi nimeksi tulee EA Sports FC. Sisällön puolesta muutokset ovat pieniä, sillä EA:lla pysyy edelleen oikeudet pelaajiin, seuroihin ja areenoihin.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Fifa on ollut jättimenestys vuosi toisensa jälkeen ja tuonut EA:lla yli 20 miljardin dollarin liikevaihdon vajaan 20 vuoden aikana.

Brändin nimen vaihtumisen taustalla on EA:n ja jalkapalloliitto Fifan erimielisyys uudesta sopimuksesta. Neuvottelut jatkuivat pitkään, ja EA uhkaili nimenvaihdolla jo viime syksynä, mutta lopullinen päätös syntyi vasta nyt. 

Fifa olisi halunnut tuplata tuottonsa uudella sopimuksella, mutta tämä ei käynyt EA:lle. Taustalla oli myös se, että EA olisi halunnut sopimukseen uusia oikeuksia, joilla yhtiö olisi voinut kehittää pelinsä sisältöä.

Fifa julkaisi myöhemmin oman tiedotteensa, jossa liitto kertoi julkaisevansa EA Sports FC:n rinnalle kilpailijapelin vuonna 2024. Luonnollisesti liitto saa käyttää Fifa-nimeä omassa pelissään.