Duunitori
Ilmiöt

Duunitori haluaa reilumpaa rekrytointia – työnantajat voivat nyt tehdä palvelussa monimuotoisuuslupauksen

15.11.2021 10:10
Toni Rajamäki
Monimuotoisuuslupauksesta oli mukana päättämässä 16-vuotias Vilma Hoviniemi, joka pääsi olemaan päivän ajan Duunitorin toimitusjohtaja.

Työnhakupalveluita tarjoava Duunitori on lanseerannut työnantajille uudenlaisen työkalun, jonka avulla yritykset voivat osoittaa arvostavansa henkilöstön monimuotoisuutta ja kannustaa ihmisiä erilaisista taustoista hakemaan avointa työpaikkaa.

Työnantajat voivat nyt antaa Duunitorissa monimuotoisuuslupauksen, jolla tehdään rekrytoinnista reilumpaa. Useat isot työnantajat ovat jo antaneet lupauksen. Mukana ovat muun muassa Aalto-yliopisto, Accenture, Bolt.Works, Gigantti, Helsingin kaupunki ja Ikea.

Yritysten antama lupaus näkyy heidän työpaikkailmoituksissa. Lupaus kuuluu näin: “Arvostamme työyhteisön monimuotoisuutta ja teemme töitä yhdenvertaisuuden eteen. Toivomme hakijoita erilaisista taustoista, kuten eri-ikäisiä, eri sukupuolia olevia, vammaisia ihmisiä sekä eri kieli-, kulttuuri- tai muihin väestöryhmiin kuuluvia”.

Monimuotoisuuslupauksen syntymisen taustalla on muun muassa 16-vuotias Vilma Hoviniemi, joka oli mukana päätösprosessissa. Hoviniemi valtasi Duunitorin toimitusjohtajan Thomas Grönholmin paikan tyttöjen päivän alla. Valtaus oli osa lastenoikeusjärjestö Plan Internationalin #GirlsTakeover-tempausta, joka nostaa esiin maailman tyttöjen kohtaaman syrjinnän ja heidän potentiaalinsa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on pilotoinut työpaikkailmoitusten monimuotoisuuslauseketta Moninaisesti parempi -hankkeessaan. Duunitori ja Hoviniemi muotoilivat lupauksen Työterveyslaitoksen ja THL:n esimerkin pohjalta yhdessä rekrytoinnin asiantuntijoiden ja Planin tasa-arvoasiantuntijoiden kanssa.

Duunitorin tavoitteena on tehdä rekrytoinnista reilumpaa. Aiemmin yritys on lanseerannut sukupuolineutraalit ammattinimikkeet.

– Iän, sukupuolen tai syntyperän kaltainen tausta ei saa rajoittaa ihmisen mahdollisuuksia työelämässä. Lisäksi työnantajat tarvitsevat paitsi työvoimaa myös erilaisten ihmisten erilaisia näkökulmia, jos haluavat innovoida uutta ja menestyä, sanoo Duunitorin sisältö- ja viestintäpäällikkö Aino Salonen tiedotteessa.

– Lupaus ei tietenkään yksinään riitä, vaan tarvitsee rinnalleen muita tekoja, kuten kielitaitovaatimusten kriittistä arvioimista, anonyymiä rekrytointia ja potentiaalisia hakijoita kutsuvaa aktiivista rekrytointimarkkinointia heille luontevissa kanavissa. Lisäksi työnantajan pitää panostaa siihen, että erilaisista taustoista tulevat työntekijät tuntevat olonsa turvalliseksi työyhteisössä, Salonen jatkaa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)