Digitaalisuus

Digitan Data Center -liiketoiminta omaksi yhtiökseen

13.6.2023 12:30
Mikko Perttunen
Uusien konesalitilojen rakentaminen käynnistettiin kaksi vuotta sitten.

Digitan 2000-luvun alkupuolella käynnistämä ja viime vuosina merkittävästi laajentunut konesaliliiketoiminta on päätetty eriyttää omaksi yhtiökseen Digita Data Centers Oy:ksi.

Digita investoi merkittävästi konesaliliiketoimintaansa vuonna 2021 käynnistämällä uusien konesalitilojen rakentamisen jo olemassa olleiden konesaliensa läheisyyteen Pasilan tietoliikennekeskittymässä. Korkeimmat turvavaatimukset täyttävä Pieni Paja -konesali avattiin asiakkaille keväällä 2023.

– Konesalipalvelumme täyttävät vaativimpienkin asiakasryhmien turvallisuus- ja käytettävyysvaatimukset. Konesalien infrastruktuuri, kuten sähkönsyöttö on monikertaisesti varmistettu. Helsingin kaupungin kaukokylmäverkkoon liitetty konesali on energiatehokkuudeltaan huippuluokkaa, kertoo Digitan Data Center -palveluista vastaava johtaja Juha Syrjänen tiedotteesa.

Digita omistaa ja operoi valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa, toimii antenniverkon maksu-tv-operaattorina, sekä kehittää tulevaisuuden broadcasting-palveluja. Digitan tietoliikennepalveluita ovat privaattiverkot, sisäpeittoratkaisut, tietoliikenteen masto- ja kattopaikkojen hallintapalvelut sekä esineiden internet (IoT) ja konesalipalvelut. Palveluita tarjotaan mediayhtiöille, kuluttajille, matkapuhelinoperaattoreille, teollisuudelle, infrastruktuuriyhtiöille sekä kiinteistöjen omistajille.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)