Klarna
Digitaalisuus

Black Fridayn verkkomyynti kasvoi Suomessa – nämä elektroniikkatuotteet kiinnostavat kuluttajia

28.11.2022 12:10
Toni Rajamäki
Koko viikon myynti kasvoi seitsemällä prosentilla viime vuoteen verrattuna.

Yleinen hintojen nousu ei vaikuttanut negatiivisesti vuoden vilkkaimman ostopäivän, Black Fridayn, myyntiin, kertoo vähittäispankkialalla toimivan Klarnan ostodata. Klarnan data kertoo verkkomyynnistä, mutta data oletettavasti antaa hyvän kuvan kaikesta myynnistä. Klarnan data kattaa 40 prosenttia Pohjoismaiden verkkokaupasta.

Klarnan mukaan Black Fridayn myynti kasvoi Suomessa neljällä prosentilla viime vuoteen verrattuna. Koko viikon eli Black Weekin myynti kasvoi puolestaan seitsemällä prosentilla.

– Black Week on myös tänä vuonna ollut vilkas ostosviikko ja sen kasvu Suomessa näyttää jatkuvan. Perjantain myynti oli poikkeuksellisen suurta heti aamuyöstä, jolloin suomalaiset ostivat 1375 prosenttia enemmän kuin tyypillisenä ostopäivinä vastaavaan kellonaikaan, kertoo Klarnan Suomen maajohtaja Jacob Segercrantz tiedotteessa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Suosittu tuotekategoria oli tänä vuonna jokaisessa ikäluokassa elektroniikka. 18–24-vuotiaat ostivat eniten kodin ja puutarhan tuotteita sekä vapaa-aikaan, urheiluun ja harrastuksiin liittyviä tuotteita. 

Lastentarvikkeet ja elektroniikka olivat sekä miehillä että naisilla suosituin tuotekategoria. Naiset ostivat runsaast myös vapaa-aikaan, urheiluun ja harrastuksiin liittyviä tuotteita, ja miehet viihdettä. Naiset olivat miehiä aktiivisempia shoppailijoita, sillä 68 prosenttia Black Fridayn verkkoshoppailijoista oli naisia ja 32 prosenttia miehiä. Milleniaalit ostivat selvästi eniten: puolet Black Fridayn verkkomyynnistä keskittyi 25–40-vuotiaisiin.

Klarnan sovelluksen toivelistadatan mukaan alla listatut tuotteet olivat toivotuimpia elektroniikkatuotteita alennusviikon aikana:

Pelikonsolit: 

PlayStation5

PlayStation®VR

Nintendo Switch

Xbox Series X & S

Älypuhelimet:

iPhone 14 Pro

iPhone 14 Max

iPhone 13 Pro Max

Samsung Galaxy Z Flip / Fold / 22

Tabletit:

iPad Air

iPad Pro

iPad Mini

Samsung Galaxy Tablet

Kannettavat tietokoneet:

MacBook Air

MacBook Pro

Älykellot: 

Apple Watch Ultra

Apple Watch Series 8 

Apple Watch SE

Samsung Galaxy Watch 5 

Kuulokkeet: 

Airpods

Airpods Pro

Airpods Max 

Samsung Galaxy Buds 2 Pro