Brändit

Billebeino historialliseen yhteistyöhön! Suomalaisbrändi teki NHL-seuralle oman malliston

12.10.2022 8:35
Toni Rajamäki
Philadelphia Flyersin pelaajat pukeutuvat jatkossa Billebeinon vaatteisiin.

Suomalainen vaatebrändi Billebeino on lähtenyt merkittävään yhteistyöhön yhdysvaltalaisen jääkiekkoseuran Philadelphia Flyersin kanssa. Billebeino kertoi keskiviikkona, että NHL:ssä pelaavan Flyersin pelaajat pukeutuvat jatkossa vieraspelimatkoilla Billebeinon vaatteisiin.

Sopimus on suomalaiselle vaatebrändille harvinainen, sillä yleensä maailman huippu-urheilussa luotetaan tuttuihin jättibrändeihin Adidaksesta ja Nikesta lähtien.

Billebeinon ja Flyersin välinen yhteistyö juontaa juurensa brändin perustajaan, ex-kiekkoilija Ville Leinoon, joka edusti urallaan muun muassa Flyersia.

– Rakastan tätä seuraa. Se on legendaarinen, mutta ennen kaikkea tuntunut aina kuin toiselta kodilta. Sain täältä elinikäisiä ystäviä. Nyt osa vanhoista pelikavereistani kävelee peleihin edustaen Billebeinoa, Leino fiilistelee tiedotteessa.

Leino sanoo malliston syntyneen aidosta tarpeesta. NHL:ssä on totuttu siihen, että vieraspelit taitetaan puvut päällä, ja hän halusi tehdä asiaan muutoksen.

– Ajattelin usein, että parempiakin vaihtoehtoja olisi, hän sanoo.

Leinon suunnitelema mallisto on myynnissä maailmanlaajuisesti Billebeinon verkkokaupassa, mutta myös Flyersin kotiareenalla Wells Fargo Centerissä. Mallisto julkaistaan huomenna torstaina.

– Olemme saaneet faneilta toiveita entistä laadukkaammista tuotteista. Siksi olemme innoissamme, kun saamme työskennellä Villen kaltaisten suunnitelijoiden kanssa ja nostaa uusien brändien avulla tarjontamme tasoa, sanoo Philadelphia Flyersin liiketoimintajohtaja Valerie Camillo.