Brändit

Atriasta maailman ensimmäinen toimija, joka kertoo possutuotteidensa hiilijalanjäljen pakkauksissaan

Aiemmin yritys toi hiilijalanjälkimerkinnän kaikkiin kanatuotteisiinsa.
Kuva:
Atriasta maailman ensimmäinen toimija, joka kertoo possutuotteidensa hiilijalanjäljen pakkauksissaan

Liha- ja ruoka-alan yritys Atria on tuonut possutuotteidensa pakkauksiin hiilijalanjälkimerkinnän, joka kertoo tuotteen koko tuotantoketjun ilmastovaikutuksen. Aiemmin yritys toi hiilijalanjälkimerkinnän kaikkiin kanatuotteisiinsa.

Atria on maailman ensimmäinen lihatoimija, joka kertoo possutuotteidensa hiilijalanjäljen pakkauksissaan.

– Possutuotteiden hiilijalanjäljen laskeminen ja merkitseminen kuluttajapakkauksiin on ainutlaatuista alallamme – Atria tekee sen ensimmäisenä maailmassa. Suomalaiset kuluttajat tiedostavat yhä paremmin ruuan ilmastovaikutukset ja hiilijalanjäljen merkitseminen on yksi tapa palvella paremmin kuluttajia, sanoo Atria-konsernin vastuullisuusjohtaja Merja Leino tiedotteessa.

Uudistus tukee Atrian strategiaa, jonka ytimeen on tuotu vastuullisuus. Yhtiölle tärkeitä teemoja ovat muun muassa eläinten hyvinvointi, siirtyminen kohti hiilineutraalia ruokaketjua, ympäristöystävälliset pakkaukset ja antibioottivapaan tuotantotavan kehittäminen.

– Hiilijalanjälkimerkintä kertoo kuluttajalle hiilijalanjäljen lisäksi atrialaisen ketjun avoimuudesta ja tilojen kehittämistyöstä. Kun meillä on ymmärrys ketjun eri osien päästöjen lähteistä, koko tuotantoketjumme työ hiilineutraalisuustavoitteemme eteen tulee näkyväksi, Leino lisää.

Possupakkausten uudistamisen ensimmäisessä vaiheessa hiilijalanjälkimerkintä tulee kolmeen tuotteeseen. Merkinnässä on huomioitu sian lisäksi myös tuotteiden pakkausmateriaalit, mahdolliset muut raaka-aineet sekä tuotteen prosessoinnista tuotteelle allokoituvat päästöt.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa