Aarikka Oy
Brändit

Aarikka siirsi tuotantoaan Suomeen, vaikka kustannukset nousevat – omistaja haluaa tukea pieniä kotimaisia perheyrittäjiä

13.1.2022 13:15
Minna Lehto
Kumppaneikseen Aarikan omistava Martinex on valinnut Sorvi-Pojat ja Helsingin kalustemaalauksen.

Piensisustustuotteista ja koruista tunnetun suomalaisen Aarikan tuotantoa on siirretty Suomeen. Designbrändin kynttilänjalkojen valmistus aloitettiin marraskuussa Sievissä, Pohjois-Pohjanmaalla Aarikan löydettyä kotimaiseksi kumppanikseen Sorvi-Pojat Oy:n. Aiemmin tuotteet valmistettiin Virossa.

– Tällä hetkellä kaikki Aarikan mallistoon kuuluvat kynttilänjalat, kuten Keisarinna, Tsaaritar ja Ruustinna, tehdään Sievissä, ja tulevaisuudessa myös Prinssi- ja Linna-kynttiläjalat sekä pässien vartalot ja isojen tonttujen osat, kertoo Aarikka Oy:n toimitusjohtaja Riia Sandström tiedotteessa.

Raisiolainen perheyritys Martinex osti Aarikan osakekannan vuonna 2017. Siitä lähtien Aarikka on toiminut Martinexin tytäryhtiönä.

– Martinexille perheyrityksenä on iso asia tukea pieniä, suomalaisia perheyrityksiä. Samalla voimme vähentää myös tavaroiden kuljettamista ja tehdä toiminnastamme entistä vastuullisempaa.

Uusi kumppani Sorvi-Pojat, niin ikään perheyritys, on toiminut Sievissä yli 50 vuoden ajan.

– Aarikka on meille mielenkiintoinen uusi design-asiakas, jonka tuotteiden valmistamisessa koko ketjun yhteispelin pitää toimia, jotta jälki on täydellistä, toimitusjohtaja Antti Konttila sanoo.

Myös tuotteiden pintakäsittelyn hoitaa suomalainen perheyritys, Helsingin kalustemaalaus. Yrittäjä Maiju Sammalvaara oli iloinen Aarikan päätöksestä kotiuttaa työtä Suomeen.

– Arvostan päätöstä erityisesti näin pienyrittäjänä. On myös ollut ilo huomata, että Aarikka ei ole kasvoton konserni: he ovat käyneet tapaamassa meitä täällä henkilökohtaisesti ja nähneet tuotteidensa pintakäsittelyvaiheita, Sammalvaara kertoo.

Tuotteiden valmistus Suomessa nostaa Sandströmin mukaan Aarikan kustannuksia, mutta arvo on myös kotimaisen kumppanin myötä tuleva toimitusvarmuus ja logistiikkaketjujen lyhentyminen.

– Sievistä tuotteet matkaavat Helsinkiin maalattavaksi, jonka jälkeen osat saapuvat jälleen Turun seudulla olevaan työkeskukseen kokoonpanoa ja pakkausta varten. Sen jälkeen kynttilänjalat ovat valmiita lähtemään kauppoihin, Sandström avaa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)