Josh Cockroft
Luovuus

Vuoden Graafikko 2022 -palkinto Kaisa ja Christoffer Lekalle kokonaisvaltaisesta intohimosta alaa kohtaan

26.1.2022 11:20
Minna Lehto
Lekat palkittiin erityisesti työstään graafisen suunnittelun opettajina.

Kaisa ja Christoffer Leka ovat voittaneet Vuoden Graafikko 2022 -palkinnon. Lekat ovat monialaisia ja omaehtoisia visuaalisen viestinnän tekijöitä ja opettajia. He opettavat graafista suunnittelua LAB Muotoiluinstituutissa.

Vuoden Graafikko -työryhmä palkitsee Lekat erityisesti työstään graafisen suunnittelun opettajina, mutta myös pitkäjänteisestä ja moneen otteeseen palkitusta omakustannetoiminnastaan.

Työryhmä perustelee valintaansa Lekojen kokonaisvaltaisella intohimolla alaa kohtaan, mikä näkyy niin painotuotteissa kuin opetustyössä, joka inspiroi uusia opiskelijoita erityisesti typografian ja painotuotteiden pariin. Lekojen pyyteetön paneutuminen näihin molempiin osa-alueisiin on hyvin erityislaatuista ja ihailtavaa, tiedotteessa kerrotaan.

Lekat ovat saaneet lukuisia tunnustuksia töistään. Esimerkiksi heidän Imperfect-kirjansa palkittiin sekä Vuoden kauneimpana kirjana että Sarjakuva Finlandialla vuonna 2018. Expedition no 3 -kirja taas voitti Vuoden Huiput 2012 -kilpailussa Kultahuipun ja Russian Diaries palkittiin Hopeahuipulla vuonna 2020.

Vuoden Graafikko 2022 -työryhmään kuuluivat Marina Veziko, Nina Grönlund, Timo Sulkamo, Teo Tuominen ja Elina Warsta.

Kaisa ja Christoffer Lekan Vuoden Graafikko -palkintonäyttely pidetään Designmuseon Galleriassa 8.4.–29.5.2022.

Lue myösVastuullisuudestaan tunnettu suunnittelija valittiin Vuoden Graafikoksi

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)