Media

Twitter jatkaa audiopanostuksiaan: toi podcastit palveluunsa

30.8.2022 9:20
Toni Rajamäki
Podcastit lisättiin palveluun viime viikolla.

Twitter on ottanut uuden merkittävän askeleen alustansa kehitystyössä, sillä viestintäpalveluun lisättiin viime viikolla podcastit. Podcastien tuominen palveluun on osa yhtiön suurempaa suunnitelmaa, jossa äänipalvelut ovat merkittävässä roolissa.

Podcastit ovat aluksi englanninkielisen testiryhmän käytössä Twitterin Spaces-tilassa.

Samalla Spacesin ulkomuotoa on laitettu uuteen uskoon. Spacesiin on lisätty kategorioita, joista löytyy aiheeseen liittyvät ääniviestit ja podcastit. Kategorioina ovat muun muassa musiikki ja urheilu. Jokaisesta kategoriasta löytyy kyseisen aiheen suosituimmat podcastit.

Twitterin podcast-uudistus ei tule yllätyksenä, sillä yhtiön on tiedetty testaavan ominaisuutta jo parin kuukauden ajan.

Podcastien suosio maailmassa on kasvanut viime vuosina vauhdilla. Demandsage-sivuston mukaan podcast-kuuntelijoiden määrä maailmassa nousee tämän vuoden loppuun mennessä 424 miljoonaan, ja koko markkinan arvo on kaksi miljardia dollaria. Markkinan koon odotetaan kasvavan neljään miljardiin dollariin vuonna 2024, jolloin kuuntelijoita odotetaan olevan yli 500 miljoonaa.

Twitterin sisäisen tutkimuksen mukaan palvelun Yhdysvalloissa asuvista käyttäjistä 45 prosenttia kuluttaa podcasteja.

Lähde: Twitter