Unsplash
Brändit

Teboil pyysi sanomalehti Kalevaa puhumaan sodan sijaan konfliktista

9.3.2022 9:40
Toni Rajamäki
Teboilin mielestä Venäjällä on menossa aseellinen konflikti.

Venäläisen öljyjätin Lukoilin omistama Teboil-huoltoasemaketju sanoo Ukrainassa olevan käynnissä sotilaallinen konflikti eikä sota. Teboil oli viime perjantaina pyytänyt sanomalehti Kalevaa muuttamaan sota-sanan konfliktiksi jutussa, jossa haastateltiin Teboilin markkinointi- ja viestintäjohtaja Toni Flycktiä.

Kalevan toimittaja kertoi, että Flyckt oli pyytänyt muuttamaan sitaattien ulkopuolella olleen sota-sanan.

Lukoil julkaisi viime viikolla kannanoton, joka julkaistiin Teboilin verkkosivuilla. Lukoil vaatii hyökkäyksen lopettamista, mutta yhtiö puhuu tiedotteessaan aseellisesta konfliktista. Sota-sanaa on vältelty Venäjällä, jossa maan hyökkäystä kutsutaan “erikoisoperaatioksi”.

Teboil-asemat ovat joutuneet Suomessa boikottien kohteeksi Venäjä-siteidensä takia. Lukuisat yritykset liittyivät boikottiin heti hyökkäyksen alkuvaiheessa.

Myöhemmin Teboil tiedotti, ettei Teboil-kauppiailta veloiteta myyntisidonnaisia vuokramaksuja, kauppapaikkamaksuja tai markkinointimaksuja, joten rahat päätyvät Lukoilin sijaan kauppiaille.

– Teboil-kauppiaat ovat olleet yhtiömme selkäranka jo vuosikymmenten ajan, ja tänään sovittu maksujen keskeytys on selkeä askel siihen, että asiakkaiden ei tarvitse olla huolissaan siitä, mihin asemilla tehtyjen ostosten rahat päätyvät, Flyckt kommentoi tuolloin tiedotteessa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)