Media

Tässä ovat vuoden 2022 suosituimmat YouTube-videot Suomessa

2.12.2022 7:20
Toni Rajamäki
Kärkijoukosta löytyvät muun muassa suosikkivaikuttajat Roni Bäck, Daniel Ahola ja Lakko.

Google on jälleen listannut vuoden katsotuimmat YouTube-videot Suomessa, vaikka vuotta on vielä kuukauden verran jäljellä. Kärkijoukossa tuskin kuitenkaan nähdään enää merkittäviä muutoksia.

Tänä vuonna Suomen suosituimmasta YouTube-videosta on vastannut Iha Just Imus -ryhmä, johon kuuluvat Konsta Saajanto, Olli Litmanen ja Joonatan Väisänen.

Vaikuttajakolmikko on palkittu aiemmin muun muassa Creator Awardsilla ja Tubecon Awardsilla. Ykköspaikka irtosi jäätelötestivideolla.

Seuraavana listalle tulee Suomen valovoimaisimpiin somevaikuttajiin kuuluva Roni Bäck. Kärkiviisikkoon mahtuvat myös Daniel Ahola, Lakko eli Eric Savolainen ja komediaryhmä Justimusfilms.

Tänä vuonna suomalaiset ovat kuluttaneet poikkeuksellisen paljon kotimaisia sisältöjä ainakin suosituimpien videoiden perusteella. Kymmenen parhaan joukkoon mahtuu kaksi ulkomaista julkaisua.

Googlen markkinoinnista Suomessa vastaava Sami Kankkunen kertoo, että YouTubessa eri aiheiden ympärille syntyy yhteisöjä, joiden jäsenet kuluttavat ahkerasti aihepiirin videoita. Suomessa esimerkiksi huumorin ympärille on syntynyt iso yhteisö.

– Osa yhteisöistä on kotimaisia, osa kansainvälisiä, ja maailmanlaajuisella tasolla kapeidenkin kiinnostuksen kohteiden ympärille syntyy yllättävän suuria yhteisöjä, Kankkunen avaa.

– Suomalaisiin vetoaa huumori ja kepeät testit ja haasteet, ja erityisesti suomalainen sisältö. Tubettajat tuntevat oman yhteisönsä ja onnistuvat tekemään sitouttavaa sisältöä juuri heille. Toisaalta ajankohtaiset suuret uutiset tuovat YouTubeen uusia käyttäjiä etsimään lisätietoa.

Uutisten suosiosta kertoo muun muassa brittimedia Guardianin video tämän vuoden Oscar-gaalan puhutuimmasta tapahtumasta, jossa näyttelijä Will Smith löi lavalla kameroiden edessä juontoa tehnyttä Chris Rockia. Video nousi Suomessa toiseksi suosituimmaksi ulkomaiseksi sisällöksi.

Kankkunen muistuttaa, että huumorivideoiden lisäksi YouTubessa vetävät myös monenlaiset aiheet.

– Vertaistuen löytäminen ja kokemusten jakaminen ovat tärkeitä aiheita YouTubessa, minkä osoittaa esimerkiksi Mandimain raskauteen liittyvän videosarjan suosio. Tämän sarjan synnytyksestä kertova video nousi top 10 -listalle.

Maailmalla suosituimmissa videoissa korostuvat eri videoformaatit ja Shorts-lyhytvideot. Eniten seuraajamääriään kasvattavat tekijät, jotka luovat videoita eri muodoissa ja tavoittavat yleisönsä eri alustoilla.

Suomen 10 suosituinta YouTube-videota vuonna 2022:

1. Testataan kaupan kaikki jäätelöt! (Iha Just Imus)

2. Olin päivän töissä ruokakaupassa! (OIKEISSA TÖISSÄ) (Roni Bäck)

3. KOKO SUOMEN LAAJUINEN PIILOHIPPA 1000€ EUROSTA!! ft. ALHA, ARA, Lotta Toivonen, Nikita Touvike (Daniel Ahola)

4. ÄLÄ NAURA HAASTE (100% mahdoton) (Lakko)

5. Suomalainen mies lääkärissä (Justimusfilms)

6. NIKOJASANTTU VS RONI BACK LÄTKÄMATSI (NikojaSanttu)

7. so long nerds (Technoblade)

8. Watch the uncensored moment Will Smith smacks Chris Rock on stage at the Oscars, drops F-bomb (Guardian News)

9. REHELLINEN SYNNYTYSVIDEO (Mandimai)

10. Yötä Karkkikaupassa! (Herbalisti)