Unsplash/Alexander Popov
Brändit

Supercell perustaa Pohjois-Amerikkaan uuden kehitystoimipisteen luodakseen pelejä, joita suomalaisyhtiön ei odottaisi tekevän

16.12.2021 9:55
Toni Rajamäki
Suomalaisyhtiö saattaa jatkossa kehittää muitakin kuin mobiilipelejä.

Suomessa perustettu ja majaansa pitävä Supercell kertoo avaavansa Pohjois-Amerikkaan uuden pelinkehitysstudion, jolla yhtiö yrittää ottaa jalansijaa uudenlaisessa markkinassa. Supercell pysyy luonnollisesti pelien parissa, mutta uuden toimipisteen tarkoituksena on kehittää pelejä, joita yhtiöltä ei odottaisi, Supercell sanoo tiedotteessaan.

Millaisia uudet pelit ovat? Siitä ei ole vielä tietoa, mutta oletettavasti ne poikkeavat selvästi yhtiön aiemmista tuotannoista, joihin kuuluvat muun muassa supersuositut Clash of Clans ja Hay Day.

Supercell vasta etsii pelinkehittäjiä Yhdysvalloissa. Yhtiö sanoo, että uudet työntekijät voivat työskennellä kokonaan tai osittain San Franciscon toimipisteessä tai kokonaan etänä muualla Yhdysvalloissa.

Mielenkiintoista on etenkin se, että Supercellin uudessa toimipisteessä saatetaan tehdä pelejä muillekin laitteille kuin vain puhelimille.

Supercellin suurin omistaja on maailman suurimpiin yhtiöihin lukeutuva Tencent. Kiinalaisyhtiö omistaa myös League of Legends -pelin taustalla olevan Riot Gamesin ja Fortniten taustalla olevan Epic Gamesin.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)