S-ryhmä
Ilmiöt

Suomessa on nyt talviurheilubuumi – Prisma myy hiihtovälineitä jopa kolminkertaisen määrän

18.2.2021 13:50
Toni Rajamäki
Talviurheiluvälineiden myynti lähti rajuun nousuun tammikuussa.

Tämän hetken kuluttajatrendeihin kuuluu muun muassa ulkoliikunta, kiitos lumisen talven ja koronapandemiasta johtuvien sisäliikuntarajoitusten. Päivittäistavarakauppaketju Prisman myyntidatasta selviää, että talviurheiluvälineille on juuri nyt isoa kysyntää.

S-ryhmän tiedotteen mukaan myynti lähti rajuun kasvuun alkuvuodesta. Ketjussa on myyty tänä vuonna talviurheiluvälineitä jo kaksinkertainen määrä koko viime talveen verrattuna. Muun muassa hiihtovälineitä ja -tarvikkeita myydään tänä vuonna kolminkertainen määrä. Pulkkia menee puolestaan kaksinkertainen määrä.

– Ihmisiä on tänä talvena hiihtoladuilla ehkä enemmän kuin koskaan, ja suomalaiset ovat selvästi lähteneet hiihtämään koko perheen voimin, sillä kysyntää on ollut tasaisesti sekä lasten että aikuisten hiihtovarusteissa. Hyvien talviurheilukelien lisäksi myyntiin on varmasti vaikuttanut myös se, että monet sisälajien harrastuspaikat ovat olleet koronan vuoksi suljettuina, mikä on lisännyt ulkona harrastettavien yksilölajien suosiota, kertoo S-ryhmän marketkaupan sport ja jalkineet -osaston myyntipäällikkö Matti Viitanen tiedotteessa.

Viitanen nostaa tämän vuoden hittituotteeksi liukulumikengät, jotka vietiin käsistä jo sesongin alussa. Toinen yllättävä hitti ovat olleet retkeilyosaston jalan- ja kädenlämmittimet.

Kylmä ja luminen talvi on vaikuttanut myös talvivaatteiden myyntiin. Esimerkiksi naisten talviulkoiluhousuja myytiin Prismassa tammikuussa kuusinkertainen määrä viime vuoden tammikuuhun verrattuna. Miehissä myyntiä oli nelinkertainen määrä. Myös alusvaatteet ja asusteet ovat myyneet selvästi paremmin kuin vuosi sitten. Lisäksi eri harrastusten suosion kasvu on lisännyt joidenkin vaatetuotteiden myyntiä merkittävästi. Muun muassa joidenkin hiihtovaatteiden myyntimäärä oli Prismassa tammikuussa kymmenkertainen verrattuna viime vuoteen.

Lähde: S-ryhmän tiedote

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)