Ilmiöt

Suomen ensimmäinen vaikuttajamarkkinoinnin tutkintokoulutus alkaa tänään Tampereella

Kolmen ja puolen vuoden opinnoista valmistutaan tradenomiksi.
Kuva:
TAMK
Suomen ensimmäinen vaikuttajamarkkinoinnin tutkintokoulutus alkaa tänään Tampereella

Tampereen ammattikorkeakoulussa alkaa tänään Suomen ensimmäinen tutkintoon johtava vaikuttajamarkkinoinnin koulutusohjelma, josta valmistutaan tradenomiksi. TAMKin tiimiyrittäjyyden yksikössä Proakatemiassa toimiva koulutus kulkee nimellä “Influencer Academy”.

Koulutus haluttiin luoda, koska tutkintoon johtava vaikuttajamarkkinoinnin koulutus on harvinaisuus koko maailman mittakaavassa.

– Aloimme tutkia asiaa ja huomasimme, että maailmassa ei ole vielä tutkintoon johtavaa vaikuttajamarkkinoinnin koulutusta. Samaan aikaan vaikuttajamarkkinointi on ylivoimaisesti nopeimmin kasvava markkinoinnin alalaji, sanoo koulutusvientiyritys Edunation Finlandin perustaja Harri Suominen.

– Monissa isoissa organisaatioissa alkaa olla jo vaikuttajamarkkinoinnin asiantuntijoita, mutta harvalla on siihen vielä ammattitutkintoa. Vaikuttajilla on suuri valta ja vastuu, samoin niillä markkinointitoimijoilla, jotka työskentelevät heidän kanssaan, hän lisää.

Koulutusohjelmassa opintonsa aloittaa 28 kansainvälistä opiskelijaa. Vaikuttajamarkkinoinnin ammattilaisiksi on mahdollisuus opiskella myös TAMKin Proakatemian kotimaisilla tutkinto-opiskelijoilla.

Koulutus pohjautuu Proakatemian pedagogiikkaan, jossa tiimioppiminen ja oman yritystoiminnan pyörittäminen ovat keskiössä.

– Siinä opiskelijat perustavat tiiminä yrityksen ja alkavat pyörittää haluamaansa liiketoimintaa. Bisnekset voivat olla hyvinkin erilaisia ja niitä voi olla useita. Yhdessä valittuihin tavoitteisiin nähden lähdetään kerryttämään tarvittavaa osaamista. Oppiminen perustuu oivaltamiseen ja motivaatioon, joka nousee tiedon tarpeen oikea-aikaisuudesta, omasta tarpeesta ja kiinnostuksesta. Opintojaksot, kuten Future in Digital Business ja Responsibility and Ethics in Business, ohjaavat tekemistä kohti kestävää yrittäjyyttä. Proakatemian visio onkin olla uuden yrittäjyyden esikuva, kertoo opetussuunnitelmaa valmistellut tiimivalmentaja Hanna Saraketo.

– Koulutus on kaiken perusta, sama pätee myös vaikuttajamaailmaan. Tarvitaan uudentyyppistä koulutusta, jossa tuodaan käytännönläheisen tekemisen kautta uusia työvälineitä sekä vaikuttajille että heidän kanssaan työskenteleville, Suominen lisää.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa