Brändit

Suomalaisyritys solmi yli sadan miljoonan euron sopimuksen muotijätin kanssa

Infinited Fiber on tehnyt jo aiemmin sopimukset monien kansainvälisten huippubrändien kanssa.
Kuva:
Infinited Fiber
Suomalaisyritys solmi yli sadan miljoonan euron sopimuksen muotijätin kanssa

Suomalainen uusiokuitua valmistava Infinited Fiber on tehnyt ison sopimuksen kansainvälisen muotijätin Inditexin kanssa. Sopimuksen arvo on yli 100 miljoonaa euroa, Infinited Fiber kertoo.

Inditexin tytäryhtiöihin kuuluu muun muassa Zara. Zara on juuri lanseerannut malliston, jossa on käytetty uusiokuitua, ja Inditex on sitoutunut ostamaan 30 prosenttia suomalaisyrityksen kaikesta uusiokuitutuotannosta seuraavan kolmen vuoden ajan.

Infinna-niminen uusiokuitu valmistetaan sataprosenttisesti tekstiilijätteestä. Infinited Fiber onkin saanut innovaatiostaan monia kansainvälisiä tunnustuksia.

Aiemmin yritys on solminut sopimuksia monien muidenkin tunnettujen brändien kanssa. Näihin lukeutuvat muun muassa Adidas, Tommy Hilfiger, Calvin Klein ja Patagonia.

Vastuullisesti tuotetuille tekstiileille on kova kysyntä maailmalla, mistä myös Inditexin ja Infinited Fibren tuore sopimus kertoo. Isoa kiinnostusta on herättänyt myös suomalainen Spinnova, jonka kehittämällä teknologialla tekstiilikuitua valmistetaan puusta ja jätevirroista. Myös Spinnova on tehnyt yhteistyötä monien isojen vaatebrändien, kuten H&M:n, kanssa. Lisäksi Spinnova on tehnyt tutkimustyötä Eccon kanssa, ja yhtiön listauduttua yhtenä sijoittajana toimi Adidas.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa