Brändit

Suomalaisesta hittipelistä tehtiin televisio-ohjelma Itävallassa – miljoonan myydyn pelin raja menee kohta rikki

Raisiolaisen Martinexin Smart10-peli on käännetty 18 eri kielelle.
Kuva:
Martinex
Suomalaisesta hittipelistä tehtiin televisio-ohjelma Itävallassa – miljoonan myydyn pelin raja menee kohta rikki

Afrikan tähti, Alias ja Kimble. Siinä on kolme tunnettua suomalaista lautapeliä, jotka ovat saavuttaneet vuosien saatossa ikonisen aseman.

Tuon kolmikon rinnalle voidaan kenties jo nostaa raisiolaisen Martinex-pelitalon Smart10-peli, joka on tällä hetkellä kuumin suomalainen lautapeli maailmalla. Siitä on tullut jopa niin iso ilmiö, että Itävallassa pelistä tehtiin televisioformaatti.

Martinex kertoo, että lautapeliin perustava visailuohjelma sai ensi-iltansa huhtikuussa. Ohjelma näkyy Itävallassa ORF1-kanavalla joka arkipäivä.

– Smart10 on tietääksemme ensimmäinen suomalainen lautapeli, josta on kehitetty televisioformaatti. Tämä on muutenkin melko harvinaista, sillä yleensä tv- tai radioformaatista tehdään lautapeli, kertoo Jenni Jalava, joka vastaa Peliko-pelituoteryhmän kehittämisestä ja toiminnasta Martinexillä.

Smart10-pelin tarina käynnistyi vuonna 2015, kun lautapelin ensimmäinen ideamalli esiteltiin Spiel15-pelimessuilla Essenissä Saksassa Jalavalle, jolla on pitkä kokemus lautapelien kehittämisestä.

– Näin pelin potentiaalin heti, vaikka ideaa esiteltiinkin pahvista ja teipistä tehdyllä alkeellisella mallilla. Varasin siihen saman tien maailmanoikeudet.

Alun perin pelin idean keksivät kaksi itävaltalaista peli-innovaattoria, ja Martinex jalosti pelistä kaupallisen menestystuotteen.

Smart10-peliä on kohta myyty miljoona kappaletta. Se on käännetty jo 18 eri kielelle. Smart10-televisioformaattia viedään myös kansainväliseen levitykseen, sillä sarjan tuottaja, itävaltalainen TVFriends lähtee myymään formaattia. 

Martinex on jo varautunut kansainvälisen kasvun kiihtymiseen. Tänä vuonna peli ilmestyy ainakin Ranskassa.

– Kysymyspatteristo on rakennettu niin, että sen lokalisointi, kääntäminen ja kansainvälinen jakelu onnistuvat vaivattomasti, Jalava kertoo.

– Martinexin kasvua tulee jatkossa kiihdyttämään yrityksen kotipaikkakunnalle Raisioon rakentuva uusi pelitehdas, joka on suuri investointi tulevaan menestykseen. Uusi pelitehdas avataan syksyllä 2022, hän lisää.

Martinex-konsernin liikevaihto oli viime vuonna noin 28 miljoonaa euroa.

Lähde: Martinexin tiedote

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa