Space of Mind Oy
Brändit

Suomalainen design-innovaatio voitti kansainvälisen palkinnon – ”Tavoitteenamme on tuoda pohjoismainen luonto lähelle ihmistä kuormittamatta ympäristöä”

12.1.2022 14:55
Minna Lehto
Suomalainen Space of Mind -mökki on saanut inspiraationsa pohjoismaisesta mökkikulttuurista. Innovaatio on herättänyt kiinnostusta ulkomailla alusta lähtien.

Suomalainen design-innovaatio Space of Mind -mökki on voittanut kansainvälisesti arvostetun Wallpaper-lehden Life-Enhancer of the Year -palkinnon. Suomalaisinnovaatio on saanut inspiraationsa pohjoismaisesta mökkikulttuurista ja etätyöskentelyn joustavuudesta.

Elämänlaatua laatua parantavien design-tuotteiden palkintokategorian tuomarina toimi italialainen elokuvantekijä Luca Guadagnino. Hän kuvaili Space of Mindia luonnollisen viehättäväksi sekä aidosti hyödylliseksi suunnittelutyöksi, joka mahtuu helposti viheralueille joko julkiseen tai yksityiseen käyttöön. Suomalaisinnovaatio jakoi kategorian ykkössijan hollantilaisen Sunne-aurinkolampun kanssa.

Space of Mindin ovat yhteistyössä kehittäneet arkkitehtitoimisto Studio Puisto, design-brändi Made by Choice ja muotoilutoimisto Protos Demos. Mökki sai alkunsa koronakeväänä 2020, kun yritykset ideoivat ratkaisuja pandemian laukaisemaan etätyö- ja lähimatkailubuumiin. Design-mökki sopii niin etätyöpisteeksi kuin hiljentymishuoneeksikin.

– Olemme keskittyneet nyt kahden vuoden ajan Space of Mindin tuotteistamiseen vastataksemme kasvavaan kysyntään. Tavoitteenamme on tuoda pohjoismainen luonto lähelle ihmistä kuormittamatta kuitenkaan ympäristöä. Suuret kiitokset Wallpaper-tuomaristolle ja erityisesti Luca Guadagninolle, että näitte suunnittelutyömme kauneuden – olemme palkinnosta erittäin ylpeitä, kommentoi Lasse Laine, Made by Choicen ja Protos Demosin perustaja sekä Protos Demosin toimitusjohtaja tiedotteessa.

Suomalaisesta puusta rakennettu mökki on herättänyt kiinnostusta ulkomailla heti alusta lähtien. Esimerkiksi Ruotsissa autobrändi Hyundai on hyödyntänyt Space of Mindia sähköautonsa markkinoinnissa.

Tänä vuonna mökkejä aletaan rakentaa sarjatuotantona erityisesti majoitusliiketoiminnan tarpeisiin.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)