Brändit

Paulig on saanut päätökseen liiketoimintansa myynnin Venäjällä – brändi poistuu asteittain maasta seuraavien kuukausien aikana

Pauligin brändit ja reseptit eivät sisälly kauppaan.
Kuva:
Paulig
Paulig on saanut päätökseen liiketoimintansa myynnin Venäjällä – brändi poistuu asteittain maasta seuraavien kuukausien aikana

Suomalainen elintarvikeyritys Paulig on myynyt Venäjän-toimintonsa yksityiselle sijoittajalle, liikemies Vikas Soille. Yhtiö oli aiemmin ilmoittanut vetäytyvänsä Venäjältä maan hyökättyä Ukrainaan.

Kaupan myötä Pauligin toiminta Venäjällä, mukaan lukien Tverin kahvipaahtimo ja Pauligin 200 työntekijää, siirtyvät uudelle omistajalle. Pauligin brändit ja reseptit eivät kuulu kauppaan. Kauppasummaa ei julkisteta. 

– Venäjän hyökättyä Ukrainaan ja geopoliittisen tilanteen muututtua päädyimme siihen, ettei liiketoiminnan jatkaminen Venäjällä ollut enää vastuullista eikä mahdollista, ja aloitimme vetäytymisprosessin. Kun huomioidaan työntekijämme, asiakkaamme ja paikallinen lainsäädäntö, oli liiketoiminnan myynti paras ratkaisu Venäjältä vetäytymiseen, sanoo Pauligin toimitusjohtaja Rolf Ladau tiedotteessa.

Pauligin brändi näkyy Venäjällä vielä joidenkin kuukausien ajan. Yhtiö kertoo, että brändi poistuu asteittain Venäjältä seuraavien kuukausien aikana. Paulig toimittaa raakakahvia uudelle omistajalle enintään kolmen kuukauden siirtymäajan. 

Venäjä-kaupan osuus Pauligin viime vuoden liikevaihdosta oli alle viisi prosenttia, joten maasta vetäytyminen ei vaikuta merkittävästi yhtiön toimintakykyyn.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa