Unsplash/Library of Congress
Digitaalisuus

Onko Trumpin somekanava uusi mainostusmahdollisuus brändeille? Sovellus julkaistaan ensi kuussa

10.1.2022 15:35
Minna Lehto
App Storen mukaan sosiaalisen median alusta Truth Social julkaistaan 21. helmikuuta.

Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin uusi sosiaalisen median alusta Truth Social julkaistaan App Storen mukaan ensi kuussa.  Sovelluksen julkaisee Trump Media and Techology Group. Asiasta kertoi The Verge.  

Truth Social muistuttaa App Storen kuvakaappausten perusteella ulkoasultaan melko paljon Twitteriä. Myös käyttäjien postaukset ovat twittermäisesti nimeltään ”truths”. Tämä ei kuitenkaan ole ihme, sillä Trump oli aktiivinen Twitterin käyttäjä ennen kuin alusta kielsi hänet pysyvästi vuosi sitten.

Sovelluksen julkaisupäiväksi on App Storessa ilmoitettu 21. helmikuuta. On vielä epäselvää, julkaistaanko palvelu samalla myös Androidille tai verkossa. Ei myöskään vielä tiedetä, pääseekö palvelua käyttämään alkuun vain kutsusta. Tällä hetkellä Truth Social on julkaistu betaversiona kutsutuille käyttäjille.

Nähtäväksi myös jää, millaiseksi mainostusmahdollisuudeksi uusi kanava osoittautuu. Truth Socialille voi tuottaa vaikeuksia haalia käyttäjiä somejätti Twitteriltä, vaikka se saakin runsaasti näkyvyyttä Trumpin nimellä.

Truth Social on myös jo ehtinyt aiheuttaa kiistaa. Mastodon, jonka lähdekoodilla palvelu on rakennettu, ilmoitti Truth Socialin rikkoneen yrityksen ohjelmistolisenssiä väittämällä sen olevan omistusoikeudellinen. Truth Social ei myöskään jakanut lähdekoodia takaisin. Asia kuitenkin korjattiin Mastodonin pyynnöstä.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)