Toimistot

Netprofilen ilmastotavoitteille kansainvälinen SBT-sertifikaatti

Sertifioinnin edellytyksenä on läpinäkyvä ilmastotyö, päästövähennystavoitteiden asettaminen ja sitoutuminen niihin uskottavasti.
Kuva:
Science Based Targets
Netprofilen ilmastotavoitteille kansainvälinen SBT-sertifikaatti

Viestintätoimisto Netprofile on alansa ensimmäinen suomalainen yritys, joka on saanut Science Based Targets -aloitteen (SBTi) myöntämän sertifioinnin päästövähennystavoitteilleen. SBTi kannustaa yrityksiä toimimaan Pariisin ilmastosopimuksen päästövähennystavoitteiden mukaisesti. 

– Tieteeseen pohjautuviin tavoitteisiin sitoutuminen on lupaus. Otamme ilmastonmuutoksen haasteet ja tavoitteet tosissamme. Maapallo on ihmiskunnan koti ja toistaiseksi ainoa paikka universumissa, jossa pystymme elämään. Tätä ei kannata mokata tekemättömyydellä tai typeryyksillä, sanoo Netprofilen perustaja Christina Forsgård tiedotteessa.

Netprofile laski osana sertifiointia toimintansa hiilijalanjäljen vuodelta 2022 yhteistyössä ympäristökonsulttiyhtiö Reforest Finlandin kanssa. Yrityksen toiminnan hiilijalanjälki oli yhteensä 43,7 hiilidioksidiekvivalenttitonnia. Netprofile on sitoutunut vähentämään 42 prosenttia Scope 1 ja 2 -luokkien päästöistä. Yritys aikoo vähentää myös muita päästöjä.

Scope 1 ja 2 -luokkien päästöihin kuuluvat suorat päästöt, jotka syntyvät yrityksen omasta energiantuotannosta, kiinteistöistä ja ajoneuvoista sekä ostoenergian, kuten sähkön, lämmön ja jäähdytyksen, epäsuorat päästöt.

– Teknologia-alalla on keskitytty siihen, miten digitalisaatiolla ja teknologisilla ratkaisuilla voidaan vauhdittaa siirtymää vähähiilisempään tulevaisuuteen. Meidän on tarkasteltava myös sitä, mitä negatiivisia ilmastovaikutuksia kiihtyvällä digitalisaatiolla ja teknologisella kehityksellä on. Toivomme, että esimerkkimme innostaa mukaan muita viestintätoimistoja ja teknologia-alan toimijoita, Netprofilen toimitusjohtaja ja toinen perustaja Juha Frey sanoo tiedotteessa.  

SBTi on kansainvälinen aloite, jonka tarkoituksena on edistää ilmastotoimia yksityisellä sektorilla ja auttaa yrityksiä asettamaan tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet toiminnalleen. Aloite on Carbon Disclosure Projectin, YK:n yritysvastuualoitteen, Maailman luonnonvarainstituutin ja WWF:n yhteishanke.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa