Luovuus

Navetassa alkunsa saanut suomalainen design-innovaatio pääsi Time-lehden parhaiden keksintöjen listalle

“Isoin kasvu tuleekin varmasti jatkossa globaaleista metropoleista, kuten New Yorkista, Lontoosta tai Tokiosta”.
Kuva:
Tablebed
Navetassa alkunsa saanut suomalainen design-innovaatio pääsi Time-lehden parhaiden keksintöjen listalle

Suomalainen design-innovaatio Tablebed on valittu Time-lehden arvostetulle 100 parhaan keksinnön listalle. Samalla listalla nähtiin viime vuonna suomalainen älysormus Oura, joka on noussut nopeasti globaaliksi hittituotteeksi.

Myös Tablebedissä lienee hittituotteen ainesta, sillä kyseessä on ruokapöytä, joka muuttuu sekunneissa sängyksi. Innovaatio sai alkunsa navetassa Kemiönsaarella, kun tuotteen keksijä Dine Renfors oli miettinyt, miten hän voisi käyttää kaksionsa neliöt tehokkaammin.

Koska sänky ja ruokapöytä vievät asunnossa paljon tilaa, päätti Renfors yhdistää nämä kaksi huonekalua. Ensimmäinen prototyyppi syntyi Renforsin ja hänen isänsä käsistä navetassa vuonna 2015.

Nyt muutamaa vuotta myöhemmin Tablebed-tuotteita myydään jo Yhdysvaltoihin.

– Meiltä lähtee juuri ensimmäinen kontti Tablebedejä koti USA:ta, joten Time-lehden tunnustus tulee kreivin aikaan. Sydämellinen kiitos valinnan tehneelle raadille, joka näki Tablebedin kekseliäisyyden, kommentoi Tablebedin toimitusjohtaja Joshua Moorrees tiedotteessa.

Moorrees uskoo, että suomalaisinnovaatiolle on suurta kysyntää etenkin maailman suurimmissa kaupungeissa, jotka täyttyvät pienistä kerrostaloasunnoista.

– Sekä majoitusalalla että yksityishenkilöiden kodeissa muuntojoustavat tilat ja huonekalut ovat tulevaisuuden normi. Tablebedille isoin kasvu tuleekin varmasti jatkossa globaaleista metropoleista kuten New Yorkista, Lontoosta tai Tokiosta.

Katso alla olevalta videolta, miten ruokapöytä muuntuu sängyksi.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa