Kuvaaja:
Unsplash
Brändit

Nämä neljä yritystä taistelee Kasvunrakentaja 2022 -tittelistä

13.9.2022 10:00
Toni Rajamäki
Kilpailussa palkitaan yritys, joka on osoittanut vahvan kasvun lisäksi ketteryytensä ja neuvokkuutensa haasteiden edessä.

Pääomasijoittajat ry:n ja konsulttitalo PwC:n järjestämän Kasvunrakentaja 2022 -kilpailun finalistit ovat selvillä. Tänä vuonna palkinnosta taistelevat Bolt, Duunitori, Sitowise ja Howspace.

Kilpailussa palkitaan yritys, joka on on omalla alallaan huikean kasvun lisäksi osoittanut ketteryytensä ja neuvokkuutensa haasteiden edessä, tiedotteessa sanotaan viitaten muun muassa korona-ajan tuomiin haasteisiin. Jokaisen finalistin kohdalla mainitaan myös, että menestyksen ohella vastuullisuus kuuluu yrityksen ytimeen.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Bolt on henkilöstöpalvelualan yritys, joka on kilpailun järjestäjän mukaan tehnyt rohkeita peliliikkeitä.

– Boltin perustajat lähtivät tietoisesti uudistamaan pölyistä alaa teknologialla ja uusilla käytänteillä. Muiden sulkeutuessa korona-aikaan, yritys otti riskin ja haali itselleen asiakkaita ja työntekijöitä. Rohkeat peliliikkeet kannattivat, sillä 2017 lanseeratun yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 80 miljoonaa. Lisäksi Bolt on alansa ykkönen luotettavuudessa ja työturvallisuudessa.

Rekrytointimedia ja työnhakupalvelu Duunitorin kohdalla esiin nostettiin kasvun ohella vastuullisuus, joka tulee esiin muun muassa merkittävien työelämäkeskustelun aloittajana ja ylläpitäjänä.

– Duunitorin perustivat Helsinkiin kaksi vastavalmistunutta kaverusta, eikä alkutaival ollut ruusuinen. Viime vuosina yritys on kuitenkin kasvanut noin 70 prosentin vuositahtia ja on tänä päivänä Suomen rekrytointimarkkinoiden johtaja. Lisäksi Duunitori johtaa kansallisella tasolla merkittäviä keskusteluja liittyen työelämään, esimerkiksi ammattinimikkeiden sukupuolineutraaliudesta ja palkka-avoimuudesta. Yrityksen hieno tarina on saanut jatketta myös Ruotsissa, missä sen sisaryhtiö Jobbland on jo saavuttanut suosiota.

Myös rakennetun ympäristön suunnittelu- ja konsultointiyritys Sitowisen kohdalla esiin nousee vastuullisuus.

– Sitowise löytää parhaat sekä vastuullisimmat ratkaisut rakentamiseen ja vastaa Suomessa Raide-Jokerin kaltaisista tunnetuista infrastruktuurihankkeista. Sitowise on perustamisestaan lähtien kasvanut odotettua tahtia nopeampaa ja viime vuonna yritys listattiin pörssiin. Nyt rakennetun ympäristön asiantuntija on laittanut paukut Ruotsiin, missä sen ketterä ja ihmisläheisen haastajan identiteetti on jo valloittanut paikalliset tekijät.

Osallistamisen ja digitaalisen fasilitoinnin pilvipalvelu Howspace vakuuttaa nerokkaalla innovaatiollaan.

– Howspace mullistaa ihmisten tavan tehdä töitä. Howspace-työkalua käyttää tänä päivänä muun muassa YK ja yli 1000 muuta organisaatiota ympäri maailmaa. Tuotteen ensimmäisen kokeilun tulokset olivat niin hämmästyttäviä, että Howspacella päätettiin lähteä kansainvälistymään jo ennen kuin tuote oli koodattu valmiiksi. Yrityksen pohjana toimii sen perustajien intohimo saada aikaan todellista ja pysyvää muutosta ja siksi Howspace on annettu esimerkiksi ukrainalaisten startup-firmojen käyttöön.

Voittaja julkistetaan Pääomasijoittajat ry:n Syysseminaarissa 5. lokakuuta.