Luovuus

Miksi jokaisen toimiston kannattaa lähteä Cannes Lionsiin, Bob the Robotin vastaava luova johtaja Ville Ohtonen?

22.6.2022 18:45
Toni Rajamäki
"Cannes on kristallipallo, joka kertoo, mihin suuntaan asiat menevät”.

Suomalaiset Cannesissa. MarkkinointiUutiset jututtaa Cannes Lions -festivaaleilla vierailevia suomalaisia.

Cannes Lions -festivaaleilla on tänä vuonna reilusti yli sata suomalaista markkinoinnin ammattilaista, mikä on ilahduttava luku, mutta mikään ei poista sitä faktaa, että vain harvat luovat toimistot ovat tulleet paikan päälle.

Mutta onko se oikeasti huolestuttavaa? Onko Cannes vain selkääntaputtelijoiden juhla, jossa roseeviini menee kaiken muun yli?

Cannesissa tänä vuonna olevalla Bob the Robotin vastaavalla luovalla johtajalla Ville Ohtosella on asiaan selkeä mielipide: hän näkee Cannes Lionsin ammatillisesti huipputärkeänä tapahtumana, jossa muokataan markkinointia ja sitä kautta koko maailmaa.

– Cannes on kristallipallo, joka kertoo, mihin suuntaan asiat menevät. Lisäksi täällä pääsee verkottumaan ja sparraamaan ajatuksia laajemmin kuin normaalissa arjessa, Ohtonen linjaa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Ohtonen on oikeassa. Cannes Lionsin monipuolinen sisältökattaus kertoo, miten tänä päivänä ja tulevaisuudessa tehdään laadukasta markkinointia. Siksi tapahtumassa soisi näkevän huomattavasti enemmän suomalaisia luovia toimistoja kuin nyt on nähty.

– Olisi tärkeää, että myös pienemmät toimistot olisivat täällä, mutta ymmärrän tietenkin realiteetit. Parinkin ammattilaisen lähettäminen tänne voi olla pienelle toimistolle iso investointi. En ole kuitenkaan koskaan kuullut, että kukaan olisi katunut tätä reissua. Täältä palaa Suomeen paitsi ruskettuneita, väsyneitä ja onnellisia myös inspiroituneita ihmisiä, jotka pystyvät Cannes-opeillaan vahvistamaan omaa päätuotettaan, ideointia ja luovuutta.

Ohtosen mukaan pienempien toimistojen lähteminen Cannesiin on paljolti kiinni mainostajien aktiivisuudesta. Jos suomalaiset brändit tulisivat joukolla Cannesiin, vaikuttaisi se myös toimistojen aktiivisuuteen.

– Ainakin todennäköisyys kasvaa, jos suomalaiset mainostajat innostuisivat tästä tapahtumasta.

Ja etenkin mainostajien olisi syytä innostua, koska heillä on todennäköisesti Cannesissa enemmän opittavaa kuin toimistoilla.

– Täällä on meille toimistoihmisille paljon uutta, mutta mainostajille tämä voisi olla enemmän silmiä avaava kokemus kuin meille. Luovissa toimistoissa seurataan koko ajan, mitä luovuuden maailmassa tapahtuu, kun taas mainostajilla aikaa menee arjessa paljon muuhun kuin luovaan työhön, konseptointiin ja ideointiin, joten Cannes Lions voisi olla heille todella antoisa tapahtuma, Ohtonen pohtii.

Ohtonen kuitenkin painottaa, että molempien tahojen – sekä toimistojen että mainostajien – pitäisi lähteä paikan päälle. Esimerkiksi Bob the Robotille – joka on Suomen kärkeä mainostoimistojen kategoriassa – löytyy runsaasti tietoa, jota tuoda takaisin Suomeen ja jonka avulla kehittää omien asiakkaidensa liiketoimintaa.

–  Me haluamme saada oppia esimerkiksi siihen, miten pystymme yhdistämään entistä paremmin luovuuden ja digitaalisuuden. Niiden kahden asian pitää lyödä kättä päälle. Enkä tarkoita vain digimarkkinointia, kuten somekamppiksia, vaan kaikkea digipalveluista lähtien. Meillä on NoA-yhteistyön myötä kontakti muun muassa Dunning, Kruger & Associatesiin, joka on digitaalisten tuotteiden ja palvelujen suunnitteluun keskittynyt yritys, joten Cannes voi antaa meille todella paljon, Ohtonen päättää.

Lue myös: Pohjoismainen markkinointijätti North Alliance ostaa Bob the Robotin, jolle yrityskauppa avaa täysin uusia ovia