Oda
Brändit

Maailman tehokkain ruoan verkkokauppa aloitti toimintansa Suomessa

31.1.2022 9:40
Toni Rajamäki
Norjalainen Oda ilmoitti Suomeen tulostaan viime keväänä. Nyt palvelu on auennut pääkaupunkiseudulla.

Ruoan verkkokauppakisa kovenee entisestään, kun S-ryhmää ja Keskoa alkaa haastaa norjalainen Oda, jolla on suuret suunnitelmat Suomessa.

Tänään maanantaina yritys avasi kauppansa pääkaupunkiseudulla, jossa palvelua on testattu parin kuukauden ajan.

Oda kertoi Suomeen tulostaan viime keväänä. Yritys sanoo olevansa maailman tehokkain ruoan verkkokauppa, kun mittarina käytetään Unites Per Hour -lukemaa. Tehokkuus on myös tuottanut tulosta, sillä Oda on ottanut Norjassa 70 prosentin osuuden ruoan verkkokaupan markkinasta. Suomessa yritys pyrkii pääsemään isojen rinnalle.

– Oda aikoo olla neljäs merkittävä ruokakauppa Suomessa ja tuoda suomalaisille lisää valinnanvaraa. Haluamme tehdä Odasta suomalaisten lempiruokakaupan netissä. Uskomme, että tämä on mahdollista, kun tarjolla on omaan elämänrytmiin sopiva, nopea ja edullinen ruoan verkkokauppa ja aidosti sujuva palvelukokemus, Oda Suomen toimitusjohtaja Tobias Niemi totesi viime keväänä.

Odan aloittaminen Suomessa on merkittävä uutinen vähittäiskaupalle, sillä Suomeen tulee vain harvoin uusia isoja toimijoita.

– Ruokakauppa on keskittynyt täällä kolmelle toimijalle ja edellisen kerran Suomeen tuli merkittävä uusi ruokakauppaketju yli 20 vuotta sitten, Niemi muistutti.

Odan etuihin kuuluu muun muassa hinta. Kuljetus maksaa enintään muutaman euron, ja myös tuotteet ovat Odan mukaan edullisia.

– Yllätyksenä voi tulla, että olemme hinnoitelleet myös ruokakauppamme tuotteet edullisesti. Emme tarjoa siis ainoastaan halpoja kotiinkuljetuksia. Panostamme ostoskorin kokonaishintaan, joka muodostuu edullisista tuotehinnoista ja alan halvimmista kotiinkuljetusmaksuista. Ruoan verkkokaupassa kannattaa laskea yksittäisen tuotteen hinnan sijaan, että koko paketti - tuotteet ja kotiinkuljetus - on edullinen. Laskutoimituksen jälkeen on helppo ynnätä 1+1: aikaa, rahaa ja hermojakin säästyy, kun kauppareissut voi jättää välii“, sanoo Odan kaupallinen johtaja Anne Terimo.

Oda toimii tästä päivästä lähtien Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Yritys laajentaa jatkossa toimintaansa Suomessa myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Toimitusalueiden lisäyksistä kerrotaan myöhemmin.

Odaan on tehty isoja sijoituksia, sillä esimerkiksi viime keväänä yritys kertoi haalineensa kasaan yli 220 miljoonan euron rahoituksen. Sijoittajiin on kuulunut muun muassa Softbank, joka on sijoittanut myös suomalaiseen Supercelliin.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)