Unsplash
Brändit

Lumoava-brändin taustalla olevan yhtiön nimi vaihtuu

21.11.2022 10:50
Satu Hurme
Kuopiolainen korutehdas juhlisti nimenmuutoksella yrityksen 80-vuotispäivää. Lumoava Finland Oy on yksi Suomen suurimmista jalometallikorujen valmistajista.

Marraskuun alussa 80 vuotta täyttänyt korutehdas Saurum Oy vaihtoi nimekseen Lumoava Finland Oy. Nimenmuutoksella yritys halusi yhdistää heidän merkittävimmän tuotteensa yrityksen nimeen.

Lumoava Finland valmistaa hopea- ja kultakoruja Lumoava- ja Saurum-tuotemerkeillä ja on Citizen- ja Rhythm-kellojen maahantuoja. Yritys kertoo vuoden 2021 olleen tuloksellisesti sen paras tällä vuosituhannella. Tulevaisuudessa Lumoava Finland tavoittelee 20 prosentin kasvua liiketoiminnalleen.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

– Raaka-aineiden hintojen nousu näkyy myös korualalla, mutta kultakorujen suosio on kasvussa. Panostamme jatkossakin tuotevalikoimaamme, ja erityisesti miesten mallistossa tulemme näkemään uutta muotoilua, sanoo Lumoava Finlandin toimitusjohtaja Mikko Pessi tiedotteessa.

Lumoava Finland on kuopiolainen perheyritys ja Pessi yrittäjä kolmannessa sukupolvessa. Vastuullisuus ja kierrätys ovat yritykselle tärkeitä. Kaikki koruissa käytettävät jalometallit ovat täysin kierrätettyjä, ja valmistusprosessin aikana syntyvä jalometallipöly kerätään ja käytetään uudelleen, yritys kertoo.

Kuopiossa sijaitseva korutehdas on maailman pohjoisin. Korut tehdään käsityönä, mutta tuotantoon on otettu mukaan myös uutta teknologiaa.

– 3D-tekniikalla tehdään malleja, joiden avulla koru valetaan kultaan tai hopeaan. 3D on hyvä kultasepän apulainen, mutta kaiken ytimessä tulee aina olemaan kultasepän käsityö, Pessi sanoo.