Unsplash
Media

Instagramiin tulee ominaisuus, joka vaikuttaa suoralta BeReal-kopiolta

14.12.2022 12:35
Toni Rajamäki
BeRealin innovaatio sai suuret somekanavat toimimaan. Ennen Metaa ominaisuudesta oman kopionsa teki TikTok.

Somekanava BeReal on herättänyt tänä vuonna suurta kiinnostusta ja kasvanut kovaa vauhtia. Nyt kanava on kuitenkin täysin uudenlaisen haasteen edessä, sillä isot somealustat ovat alkaneet kehittää omia BeReal-kopioitaan.

BeRealin menestyksen taustalla on ollut sisältöjen aitous. Kanavassa on joka päivä kahden minuutin aikaikkuna, jolloin käyttäjä voi julkaista yhden kuvan. Kuva näkyy niille BeReal-kavereille, jotka julkaisevat kuvan samassa, alustan satunnaisesti valitsemassa aikaikkunassa. Koska kuvaamiseen ja julkaisemiseen on aikaa vain kaksi minuuttia, kuvia ei ehdi käsittelemään. Lisäksi BeReal käyttää samaan aikaan etu- ja takakameraa, jolloin käyttäjän ilme ikuistuu varmasti.

Vahvasta alusta huolimatta BeRealin tulevaisuudesta on hankala sanoa paljoakaan, sillä mikään ei ole estänyt somejättejä kopioimasta menestykseksi osoittautunutta ominaisuutta. TikTok toi jo syksyllä palveluunsa TikTok Now -ominaisuuden, joka muistuttaa BeRealia, ja nyt Meta on samalla tiellä.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Meta julkisti juuri Instagramin uusia ominaisuuksia, joihin kuuluu Candid-niminen toiminto. Candid vaikuttaa selkeältä BeReal-kopiolta, sillä siinäkin ideana on jakaa kuvia siitä, mitä käyttäjä tekee juuri nyt. 

Kuvat näkyvät vain niille, jotka ovat julkaisseet Candid-sisältöä – aivan kuten BeRealissakin. Lisäksi Instagram muistuttaa päivittäin Candid-sisältöjen tekemisestä, kuten myös BeReal tekee.

Meta tiedotteen mukaan Candid-ominaisuus saattaa tulla myös Facebookiin. Candidia aiotaan testata Facebookin tarinaosiossa.

Lue myös: BeReal on kasvamassa kovaa kyytiä uudeksi somehitiksi, mutta pitääkö mainostajien olla vielä kiinnostuneita kanavasta? Näin vastaa sometoimisto Trootin perustaja Joona Haatainen