Hesburger
Brändit

Hesburgerin toiminta Venäjällä loppuu huhtikuun aikana

12.4.2022 10:45
Toni Rajamäki
Pikaruokaketjun hidas vetäytyminen Venäjältä on aiheuttanut aiemmin keskustelua.

Pikaruokaketju Hesburger tiedottaa, että yrityksen kaikki loput Venäjällä sijaitsevat ravintolat suljetaan huhtikuun aikana. Ravintoloiden ovet sulkeutuvat Venäjällä huhtikuun puolivälin ja huhtikuun viimeisen päivän välisenä aikana. 

Hesburger on antanut paikallisille yrittäjille purkuilmoituksen, jossa heille on sanottu, että ravintoloiden ovet on suljettava välittömästi.

Hesburger kertoi vetäytymisestään maaliskuun alussa. Myöhemmin yrityksen hidas toiminta keräsi huomiota, sillä maaliskuun aikana ketju sulki vain yhden ravintolan. Hesburgerin mukaan ravintoloiden sulkemisaikataulua ovat hidastaneet huoli henkilökunnan turvallisuudesta ja juridiset haasteet.

Maaliskuun lopussa Hesburger kertoi, että tavoitteena on sulkea kaikki ravintolat viimeistään kesällä.

Yrityksellä on myös seitsemän ravintolaa Ukrainassa. Kaikki ravintolat sijaitsevat Kiovassa.

– Tietojemme mukaan kaikki ukrainalaiset työntekijämme ovat elossa. Ravintoloita ei ole myöskään tuhoutunut taisteluissa. Emme avaa yhtään ravintolaa, ennen kuin se on täysin turvallista kaikille työntekijöille ja asiakkaille. Maksamme kaikille paikallisille työntekijöille edelleen täyttä palkkaa. Ajatuksemme ovat urheiden ukrainalaisten puolella ja toivomme sydämen pohjasta, että rauha saataisiin takaisin maahan, kertoo Hesburgerin toimitusjohtaja Kari Salmela tiedotteessa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)