Kuvaaja:
GroupM
Toimistot

GroupM kokosi yli 400 pohjoismaista markkinoinnin ja median asiantuntijaa samaan yksikköön

26.8.2022 8:35
Toni Rajamäki
GroupM on aiemmin rikkonut siiloja Suomessa ja saanut hyviä kokemuksia.

Pohjoismaiden suurin mediatoimisto GroupM tekee suuren rakenteellisen muutoksen ja luo kokonaan uuden yksikön tuodakseen markkinoinnin ja median asiantuntijansa yhteen ja samaan paikkaan.

GroupM kertoo perustavansa GroupM Nexus -nimisen yksikön, johon kootaan yli 400 pohjoismaista asiantuntijaa. Taustalla on etenkin se, että tänä päivänä asiakkuuksissa tarvitaan entistä enemmän moniosaamista. Yksikön tehtävänä on mahdollistaa parhaiden resurssien kohdentaminen asiakastarpeen mukaan, tiedotteessa todetaan.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

GroupM:n Suomen-yksikkö on jo aiemmin rikkonut siiloja asiantuntijoiden välillä, mistä on saatu positiivisia tuloksia.

– Kun muutama vuosi sitten aloitimme Suomessa varsinkin digitaalisten asiantuntijoidemme keskittämisen yhteen yksikköön, olimme organisoitumisessa selkeästi edelläkävijoitä, ja nyt näemme saman kehityksen tapahtuvan niin toimialalla kuin maailmallakin. Se, että kokoamme nyt kaikki asiantuntijat yhteen nordic-tasoiseksi organisaatioksi, on luonteva askel tällä matkalla ja mahdollistaa koko pohjoismaisen asiantuntemuksemme entistä helpommin asiakkaidemme ulottuville, sanoo GroupM Finlandin toimitusjohtaja Minna Mäkinen.

– Digitaalisen markkinoinnin jatkuva kasvu, digitalisoitumisen ulottuminen perinteisen median tontille, datan ja yksityisyyden tuomat muutokset ja uuden teknologian mahdollisuudet haastavat asiantuntijoiden osaamisvaatimuksia. Uskomme maiden välisten siilojen purkamisen ja Pohjoismaiden välisten synergioiden löytymisen tuovan Suomen markkinalle ja meidän asiantuntijoillemme osaamisinvestointeja. Meidän asiantuntijalle sekä asiakkaalle tämä yhdistyminen on hieno asia, josta olen todella tyytyväinen. Lisäksi Suomen mediamarkkinakoossa harva toimija oikeasti pystyy merkittäviin teknologiainvestointeihin, lisää GroupM Nexuksen Suomen-johtaja Timo Petänen.

GroupM Nexus toimii asiantuntijaorganisaationa omistamiensa Mediacomin, Mindsharen ja Wavemakerin asiakkaille. GroupM on osa holdingyhtiö WPP:tä.