Media

Elon Musk osti Twitterin 44 miljardilla dollarilla

26.4.2022 7:45
Toni Rajamäki
Musk sanoo tekevänsä Twitteriin muutoksia.

Maailman rikkain ihminen, muun muassa Tesla-autoistaan tunnettu Elon Musk on ostanut Twitterin 44 miljardilla dollarilla eli 41 miljoonalla eurolla. Kaupan osakekohtainen hinta oli 54,20 dollaria.

Twitterin hallitus päätti yrityskaupasta viikonloppuna, ja uutinen julkaistiin maanantaina.

Musk osti jo huhtikuun alussa yhdeksän prosentin osuuden yhtiöstä, mutta kieltäytyi tuolloin hallituspaikasta, sillä hän olisi tuolloin voinut omistaa yhtiöstä enintään 15 prosenttia.

Musk on tunnettu ahkerana tviittaajaana, joka on kohdistanut kritiikkiä Twitterin käytäntöihin. Hänelle Twitterin ostamisessa kyse on ennen kaikkea sananvapaudesta.

–Sananvapaus on toimivan demokratian kivijalka, ja Twitter on digitaalinen tori, jossa keskustellaan ihmiskunnan tulevaisuudesta. Haluan tehdä Twitteristä paremman kuin koskaan tuomalla uusia ominaisuuksia, luomalla avoimeen lähdekoodiin perustuvan algoritmin – joka lisää luottamusta – ja kukistamalla "spämmibotit" sekä todentamalla kaikki ihmiset. Twitterillä on valtava potentiaali, ja odotan innolla, että pääsen työskentelemään yrityksen ja käyttäjäyhteisön kanssa, Musk sanoi tiedotteessa.